Τραγωδία Άρτα: «Πήρε η γυναίκα αγκαλιά το παιδί, αλλά ήταν νεκρό!» - Ανατριχίλα με την στιγμή που η 27χρονη είδε το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο

Οι νέες δηλώσεις του δικηγόρου του 37χρονου πατέρα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τραγωδία Άρτα: «Πήρε η γυναίκα αγκαλιά το παιδί, αλλά ήταν νεκρό!» - Ανατριχίλα με την στιγμή που η 27χρονη είδε το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο

Η τραγωδία, που διαδραματίστηκε στην Άρτα έχει προκαλέσει ταραχή και ''μούδιασμα'' σε ολόκληρη την κοινή γνώμη, καθώς ένα βρέφος 5,5 μηνών βρήκε το θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο, που το είχε αφήσει ο πατέρας του.

Για την ώρα έχει γίνει γνωστό, πως ο 37χρονος άνδρας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η γυναίκα του, μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο έχει επιστρέψει σπίτι της σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση!

Δείτε επίσης: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Ο λόγος που δεν πήγε η μητέρα το μωρό στον βρεφονηπιακό σταθμό

Την Παρασκευή 12/5 στο T-live έκανε νέες δηλώσεις ο δικηγόρος του πατέρα με τον ίδιο να περιγράφει τη στιγμή, που ο δράστης και η μητέρα του παιδιού του αντιλήφθηκαν, ότι το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο και εν τέλει βρέθηκε νεκρό μέσα στο όχημα!

Νέες δηλώσεις του δικηγόρου του 37χρονου πατέρα από την Άρτα

«Πήρε το υπερεσιακό αυτοκίνητο και έτρεξε στο δικό του αυτοκίνητο, έφτασε παράλληλα και η γυναίκα του εκεί, άνοιξε αυτός την πόρτα και πήρε η γυναίκα αγκαλιά το παιδί, αλλά ήταν νεκρό», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα.

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome) εμφανίζεται σε ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου, κάνοντας τον εγκέφαλο να παρουσιάζει κενά μνήμης κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στις ΗΠΑ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο πάνω από 900 παιδιά, τα τελευταία 25 χρόνια. Τo 88% των θανάτων είχε θύματα κάτω των 3 χρόνων, που είναι πολύ μικρά για να βγουν από το όχημα ή να φωνάξουν σε βοήθεια. Το 55% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους γιατί ο άνθρωπος που τα φρόντιζε τα ξέχασε μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με τον φορέα NoHeatStroke.org, ένα 25% των παιδιών κλειδώθηκαν μόνα τους στο αυτοκίνητο, 15% εγκαταλείφθηκαν σε αυτό επίτηδες από τους συνοδούς τους, ενώ οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες για ένα 4%.Η κύρια αιτία θανάτου είναι η θερμοπληξία, καθώς το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις ως πέντε φορές ταχύτερα αχρπό ενός ενήλικου.