Ο ένας με το σκυλάκι του και οι άλλοι με νυφικό και κουστούμι - Τα ευτράπελα των φετινών εκλογών 

Τα περίεργα σκηνικά που διαδραματίστηκαν στα εκλογικά τμήματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ο ένας με το σκυλάκι του και οι άλλοι με νυφικό και κουστούμι - Τα ευτράπελα των φετινών εκλογών 

Από τις 7:00 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες οι πολίτες της χώρας έχουν ξεκινήσει να δίνουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στους πολιτικούς αρχηγούς για τις βουλευτικές εκλογές (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις των αρχηγών και του πρωθυπουργού).

Τα ευτράπελα των φετινών εκλογών

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψουν τα... «παρατράγουδα», τα αστεία και τα περίεργα σκηνικά που διαδραματίζονται στα εκλογικά τμήματα κάθε φορά.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ψηφοφόρους αποφάσισε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα έχοντας μαζί του και τον σκύλο του ενώ ένας άλλος από την Κρήτη, πήγε ντυμένος γαμπρός, μιας και ήταν η ημέρα του γάμου του.

Έτσι, εμφανίστηκε με γαμπριάτικο κοστούμι στο εκλογικό τμήμα, έριξε την ψήφο του και όλοι του ευχήθηκαν «βίον ανθόσπαρτον». Την ίδια στιγμή, στις Σέρρες μια ηλικιωμένη γυναίκα μιλώντας σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ανέφερες πώς ελπίζει να είναι η τελευταία της φορά που ψηφίζει.

Ο δημοσιογράφος έμεινε άναυδος λέγοντάς της: «Όχι, γιατί να είναι η τελευταία, αν είναι δυνατόν».

Η επική ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γιο του που καθυστέρησε να ψηφίσει και το απρόοπτο πριν τις δηλώσεις του

Το εκλογικό του δικαίωμα για τις βουλευτικές εκλογές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς άσκησε το πρωί της Κυριακής 21/5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μαζί με τον ίδιο ήταν και ο γιος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και η κόρη του Δάφνη.

Ο πρωθυπουργός έδειξε την ταυτότητά του μέσω του gov.gr wallet, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο και στη συνέχεια άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Αμέσως μετά, μπήκε στο παραβάν για να ψηφίσει και ο γιος του, ο οποίος όμως καθυστερούσε να βγει από αυτό.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα δευτερόλεπτα πριν ο γιος του βγει από το παραβάν, είπε με χιούμορ: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς» και όπως ήταν αναμενόμενο οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν στα γέλια, το ίδιο και ο Κωνσταντίνος.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήλθε από τον χώρο για τις προγραμματισμένες δηλώσεις του και φυσικά στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσε αμέσως αρκετός κόσμος κι όλοι οι φωτογράφοι ήθελαν να εξασφαλίσουν ένα πλάνο του.

Την ίδια στιγμή, οι cameramen προσπαθούσαν να διευθετήσουν τα πάντα για το πως θα στηθούν στο προαύλιο και ξαφνικά ακούστηκε μία φωνή να λέει: «Κάτσε κάτω ε. Ε!».