«Για μία πατρίδα πιο ισχυρή» - Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Για μία πατρίδα πιο ισχυρή» - Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Το εκλογικό του δικαίωμα για τις βουλευτικές εκλογές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς άσκησε το πρωί της Κυριακής 21/5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μαζί με τον ίδιο ήταν και ο γιος του Κωνσταντίνος, αλλά και η κόρη του Δάφνη επιδεικνύοντας μάλιστα την ταυτότητά του μέσω του gov.gr wallet, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του αλλά και το απρόοπτο που συνέβη, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

«Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Και σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Για καλύτερους μισθούς, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Για ένα πιο αποτελεσματικό ΕΣΥ, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή. Καλή ψήφο σε όλες και όλους!», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του, όπου την ίδια στιγμή δημοσίευσε κι ένα βίντεο από τη στιγμή που ο ίδιος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι υπερήφανος, είμαι και συγκινημένος, καθώς αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας».

Τα ευτράπελα των φετινών εκλογών

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψουν τα... «παρατράγουδα», τα αστεία και τα περίεργα σκηνικά που διαδραματίζονται στα εκλογικά τμήματα κάθε φορά.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ψηφοφόρους αποφάσισε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα έχοντας μαζί του και τον σκύλο του ενώ ένας άλλος από την Κρήτη, πήγε ντυμένος γαμπρός, μιας και ήταν η ημέρα του γάμου του.

Έτσι, εμφανίστηκε με γαμπριάτικο κοστούμι στο εκλογικό τμήμα, έριξε την ψήφο του και όλοι του ευχήθηκαν «βίον ανθόσπαρτον». Την ίδια στιγμή, στις Σέρρες μια ηλικιωμένη γυναίκα μιλώντας σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ανέφερες πώς ελπίζει να είναι η τελευταία της φορά που ψηφίζει.

Ο δημοσιογράφος έμεινε άναυδος λέγοντάς της: «Όχι, γιατί να είναι η τελευταία, αν είναι δυνατόν».