Eκλογές 2023: ''Κλειδώνει'' η ημερομηνία για τις δεύτερες εκλογές

Πότε θα πάμε ξανά στις κάλπες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI

Όσο καταμετρώνται όλες οι ψήφοι στην επικράτεια έχει γίνει σαφές, πως η Νέα Δημοκρατία είναι με συντριπτική διαφορά πιο μπροστά από όλα τα κόμματα (δείτε εδώ αναλυτικά) , ωστόσο το σενάριο των δεύτερων εκλογών είναι επιβεβαιωμένο.

H ανακοίνωση για τις δεύτερες εκλογές

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις 25 Ιουνίου εξετάζεται να έχουμε τη επανάληψη της ψήφου ή στις 2 Ιουλίου, με την πρώτη ημερομηνία να είναι η επικρατέστερη.

Τα ευτράπελα των φετινών εκλογών

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψουν τα... «παρατράγουδα», τα αστεία και τα περίεργα σκηνικά που διαδραματίζονται στα εκλογικά τμήματα κάθε φορά.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ψηφοφόρους αποφάσισε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα έχοντας μαζί του και τον σκύλο του ενώ ένας άλλος από την Κρήτη, πήγε ντυμένος γαμπρός, μιας και ήταν η ημέρα του γάμου του.

Έτσι, εμφανίστηκε με γαμπριάτικο κοστούμι στο εκλογικό τμήμα, έριξε την ψήφο του και όλοι του ευχήθηκαν «βίον ανθόσπαρτον». Την ίδια στιγμή, στις Σέρρες μια ηλικιωμένη γυναίκα μιλώντας σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ανέφερες πώς ελπίζει να είναι η τελευταία της φορά που ψηφίζει.

Ο δημοσιογράφος έμεινε άναυδος λέγοντάς της: «Όχι, γιατί να είναι η τελευταία, αν είναι δυνατόν».