Τέμπη: Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ

Ραγδαίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Ποινική δίωξη για παράβαση καθηκόντος ασκήθηκε τη Δευτέρα (29/5) στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Διαβάστε επίσης: «Ευχόμαστε του χρόνου να σβήσεις μόνος σου τα κεράκια» - Γενέθλια στη ΜΕΘ για τον 21χρονο μοναδικό επιζώντα από το 1ο βαγόνι

Τα δύο μέλη, σύμφωνα με το larissanet φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τι προκάλεσε την φωτιά το βαγόνι του κυλικείου;

28 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία που πάντα θα θυμίζει το πιο ανατριχιαστικό, φρικτό και αποτρόπαιο δυστύχημα, με χαμένες - άδικα - 57 ψυχές: Το δυστύχημα στα Τέμπη. Μια εθνική τραγωδία που όπως φαίνεται δεν έχει κλείσει ακόμα αφού πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα, με τους εμπειρογνώμονες να ψάχνουν ενδελεχώς τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Αρκετά ανατριχιαστικά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπου φαίνεται εκτός της σύγκρουσης να προκαλείται και μια τεράστια φωτιά, με αποτέλεσμα αρκετά από τα θύματα να έχουν απανθρακωθεί. Μάλιστα, το βαγόνι που βρισκόταν το κυλικείο είχε καεί ολοσχερώς προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

«Εντός των επόμενων ημερών ή ωρών, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από τους εμπειρογνώμονες για το πού έχασαν τη ζωή τους τα θύματα των Τεμπών. Φαίνεται να έχουμε 15 νεκρούς πίσω από τη μηχανή, 20 νεκρούς στο βαγόνι με το κυλικείο και οι οποίοι έχουν καεί. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη έκρηξη που έχουμε δει στα βίντεο, είναι έκρηξη που έχει συμβεί στο κυλικείο του τρένου και έχει προκαλέσει την μεγάλη φωτιά. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν έχασαν τη ζωή τους λόγω της φωτιάς ή λόγω της σύγκρουσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μάρτυρες που έχουν ακούσει ανθρώπους από το βαγόνι του κυλικείου να ζητούν βοήθεια και να δηλώνουν ότι καίγονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης.