Ναυάγιο Πύλος: «Έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να...» - "Λύγισε" ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε για τα όσα βιώνει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ναυάγιο Πύλος: «Έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να...» -

Πανελλήνια και όχι μόνο, συγκίνηση, έχει προκαλέσει το ναυάγιο στην Πύλο, όπου δεκάδες είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι αγνοούμενοι. Όσοι μετανάστες έχουν διασωθεί και βρίσκονται στην Καλαμάτα είναι άνδρες, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στο αμπάρι.

Να σημειωθεί πως στον εντοπισμό 7 εκ των διακινητών προχώρησε το λιμενικό οι οποίοι λέγεται πως είναι Αιγύπτιοι.

Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου στην Καλαμάτα, Μανώλης Μακάρης, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και συγκινήθηκε περιγράφοντας τα όσα βιώνει στο νοσοκομείο.

Η στιγμή που ο γιατρός "λυγίζει" για το ναυάγιο στην Πύλο

«Εγώ να σας πω, αυτό που με συγκίνησε πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να πάρουν και να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο. Αυτό…» είπε αρχικά με τρεμάμενη φωνή.

Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό παιδιών που λέγεται ότι ήταν στα αμπάρια είπε: «Εγώ ρώτησα έναν ασθενή ο οποίος μου μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών. Τον ρώτησα αν είναι 100 και μου είπε "εκεί"...».

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας - Σπαρακτικές εικόνες με παιδιά

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όπως αναφέρει το protothema, με δύο πλωτά του λιμενικού, ένα C-130 που έριχνε φωτοβολίδες και έξι παραπλέοντα πλοία συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Οι έρευνες ήταν άκαρπες...

Από το πρωί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση αφού έχει στηθεί στην Καλαμάτα ολόκληρο επιχειρησιακό κέντρο.

Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104 ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές.