Πύλος: Πέθαιναν μέσα στο αλιευτικό πριν το ναυάγιο - Ανατριχιάζει το νέο βίντεο ντοκουμέντο

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πύλος: Πέθαιναν μέσα στο αλιευτικό πριν το ναυάγιο - Ανατριχιάζει το νέο βίντεο ντοκουμέντο

Το ναυάγιο που έλαβε χώρα στην Πύλο πριν από λίγες ημέρες συνεχίζει να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία, όσα συνέβησαν πριν από αυτή, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής (δείτε εδώ στους πόσους ανέρχονται οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα).

Την Δευτέρα 19/6, μάλιστα, δημοσιεύθηκε στο ΣΚΑΙ ένα βίντεο ντοκουμέντο κατά το οποίο φαίνεται η πρώτη προσέγγιση από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο αλιευτικό πριν συμβεί το μοιραίο. Το τάνκερ έφτασε μετά από διαταγή του λιμενικού κοντά στο αλιευτικό για να τους προσφέρει φαγητό και νερό και φαίνεται να πλέει κανονικά, με την μηχανή του να δουλεύει σωστά, ενώ δεν είναι ακυβέρνητο.

Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το ναυάγιο στην Πύλο

Στο κανάλι του ΑΝΤ1 ωστόσο, δημοσιεύθηκε άλλο ένα βίντεο που τράβηξαν ορισμένοι από τους επιβάτες του αλιευτικού, για να το στείλουν στους συγγενείς τους και να τους δείξουν πως είναι καλά, κατά το οποίο φαίνεται πως ο ένας στοιβαγμένος πάνω στον άλλο.

Ένας συγγενής ναυαγού, ο Αμίν, που έχει έρθει στην Ελλάδα από τη Βρετανία για να ψάξει τον ξάδερφό του, δήλωσε: «Αυτός είναι ο φίλος μου, αυτός είναι ο ξάδερφός μου, αυτός είναι ο επιζών, κοίτα είναι όλοι μαζί, αυτός είναι ο επιζών που βρίσκεται στο καμπ και μου έδωσε όλες τις πληροφορίες. Τους πήγαν στη Λιβύη, τους κράτησαν εκεί για ένα μήνα, ήταν πεινασμένοι δεν τους έδιναν φαγητό στη Λιβύη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές».

Μάλιστα, αναφέρεται πως λόγω της έλλειψης φαγητού και νερού, πολλοί πέθαναν πριν καν συμβεί το ναυάγιο, μέσα στο πλοίο, εξαιτίας της κόπωσης και της αδυναμίας τους.

Διαβάστε επίσης: «Δεν έχουμε σκοπό να πενθούμε τρεις ημέρες, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα» - Αποθεώθηκε στη συναυλία της η Νατάσα Μποφίλιου για το ναυάγιο στην Πύλο