Καύσωνας Κλέων: Η ακραία ζέστη και ο κίνδυνος για αύξηση των πυρκαγιών

Θα καούμε

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Αυτή την εβδομάδα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, αναμένεται ισχυρό κύμα καύσωνα σε όλη την χώρα. Συνθήκη που δεν είναι γνώριμη στην επικράτεια μας (δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση).Γίνεται λόγος για θερμοκρασίες που μοιάζουν με εκείνες της Αυστραλίας.

Αυτό που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες και σαφώς στους μετεωρολόγους, είναι η μεγάλη διάρκεια που πρόκειται να έχει ο καύσωνας. Η διάρκεια αυτή, όπως είναι αναμενόμενο αυξάνει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Ο ακραίος καύσωνας Κλέων

Το κύμα αυτό του καύσωνα που αναμένουμε έχει ονομαστεί ως Κλεών, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε από το meteo.gr , την Πέμπτη 13/07/23 και την Παρασκευή 14/07/23, υποστηρίζεται ότι πρόκειται να είναι οι πιο ζεστές μέρες, καθώς και οι πιο επικίνδυνες λόγω του καύσωνα που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του.

Ακόμα, θεωρείται ότι οι πιο θερμές μέρες αυτής της εβδομάδας θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο,. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που διαθέτουμε, η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα πρόκειται να φτάσει μέχρι τους 42, και τοπικά τους 43 βαθμούς.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι και τόσο σπάνιες, αλλά ούτε και κάποιο συχνό φαινόμενο για την χώρα μας Όμως, όπως φαίνεται, ο καύσωνας εν ονόματι Κλέων θα έχει μεγάλες αυξομειώσεις στην έντασή του, και όπως είναι λογικό θα μας απασχολήσει αρκετά και την εβδομάδα που μας έρχεται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το meteo.gr , την Πέμπτη 13/07/23, προκειμένου πολύ μεγάλο επίπεδο επικινδυνότητας με ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία πολλών ανθρώπων στην Αττική. Επίσης πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στην συμπρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λάρισα. Υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να παρατηρηθούν και στην Πάτρα.

Τέλος, την Παρασκευή 14/07/23, το επίπεδο επικινδυνότητας θα είναι εξαιρετικά υψιλό, με ακραίες θερμοκρασίες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα και τέλος στα Ιωάννινα, όπου οι θερμοκρασίες αυτές ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Δείτε τους χάρτες από το meteo.gr :

καιρος
meteo.gr
καιρος
meteo.gr