Ξέσπασε φωτιά στη Ρόδο - Πολύ δύσβατη η περιοχή

Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Πολλά τα μέτωπα με τις φωτιές από τη Δευτέρα 17/7 σε περιοχές κοντά στην Αττική με τον πύρινο κλοιό να συνεχίζεται και την Τρίτη 18/7 όσο οι άνεμοι πνέουν δυνατοί και κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολή.

Αργά το απόγευμα την Τρίτης γνωστοποιήθηκε νέο μέτωπο πυρκαγιάς αυτή τη φορά στη Ρόδο. Οι εικόνες από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σοκάρουν με τις φλόγες να μην ελέγχονται όσο περνάει η ώρα και βραδιάζει!

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: 10ψήφιο το ποσό που εισέπραξαν οι Δήμοι για την πυροσπροστασία τους!

Το μέτωπο με τη φωτιά στη Ρόδο

Σύμφωνα με το Protothema.gr αναφέρεται, πως η φωτιά βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων Απολλώνων και Λαέρμων της Ρόδου σε δασική έκταση. Στο σημείο μάλιστα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα με ένα αεροσκάφος από αέρος.

Oι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τις φωτιές

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές, ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες μας αυτοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη δύσκολη ημέρα το φετινού καλοκαιριού είναι βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, την οποία βιώνουμε με ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημα μας είναι πως θα μπορέσουμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές, οι οποίες θα υποστούμε θα είναι όσο το δυνατό μικρότερες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.