Θρήνος για τον Ηλία Μόσιαλο - Έχασε την μητέρα του

Που και πότε θα γίνει η κηδεία

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Αρχ. Μόσιαλου, συνταξιούχος συμβολαιογράφος, μητέρα του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου και του δημοσιογράφου Χρήστου Ξανθάκη. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 7.30μμ, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων στα Τρίκαλα.

Ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία και βρισκόταν πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που είχαν ανάγκη.

Λίγα λόγια για τον Ηλία Μόσιαλο

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Έλληνας καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian-Abel Smith, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Επιπρόσθετα, είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του Imperial College London και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δείτε επίσης: Θρήνος - Πέθανε πολύ γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Εξελέγη βουλευτής το 2009 με το ΠΑΣΟΚ και το 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, θέση που διατήρησε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011. Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά το παρελθόν έχει επιμεληθεί εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας, και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics, Policy and Law. Υπήρξε σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα.Το 2000 και το 2007 βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση για τις πολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις άλλων χωρών, με επίκεντρο την οργάνωση και τη διαχείριση συστημάτων υγείας.