Θάνατος πιλότων canadair Κάρυστος: «Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και...» - Το συγκινητικό μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θρήνος σκορπίστηκε την Τρίτη 25/7, καθώς άλλη μία τραγωδία "χτύπησε" τη χώρα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δύο πιλότοι άφησαν την τελευταία τους πνοή ύστερα από την συντριβή του canadair τους κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να σβήσουν την φωτιά στην Κάρυστο (δείτε εδώ το βίντεο).

Αφού ο πλωτήρας βρήκε σε δέντρο, έφυγε μέρος του αεροσκάφους και έτσι έπεσε. Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν τελικά μέσα στα συντρίμμια (δείτε εδώ ποιοι ήταν και την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, θέλησε να εκφράσει την βαθιά του θλίψη για το γεγονός μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τραγικό θάνατο των πιλότων του canadair στην Κάρυστο

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στη Βουλή, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την τραγική απώλεια προτείνοντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, από την πλευρά του σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τους πιλότους που έπεσαν με ηρωισμό και αυτοθυσία».

Αμέσως μετά, αφού ολοκληρωνόταν η διαδικασία της συζήτησης για το νομοσχεδίου που αφορά την άρση περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων, η Νίκη Κεραμέως, ως αρμόδια υπουργός, πρότεινε να μην γίνει περαιτέρω συζήτηση, σεβόμενη το τραγικό συμβάν και να προχωρήσουν στην ψηφοφορία. Όπως είπε καταλήγοντας, «να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε όσα μας ενώνουν».