Πτώση Canadair: Με τρεμάμενη φωνή ο εικονολήπτης της ΕΡΤ - «Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει! Περίπου 10 λεπτά πριν...»

Δηλώνει σοκαρισμένος

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πτώση Canadair: Με τρεμάμενη φωνή ο εικονολήπτης της ΕΡΤ - «Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει! Περίπου 10 λεπτά πριν...»

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τα πλάνα που κατέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 25/7 η κάμερα της ΕΡΤ, Γιώργος Αγνίδης. Ένα canadair με δυο νεαρά παιδιά έπεσε κι έγινε φωτιά και καπνός. Οι επιβαίνοντας νεκροί (δείτε εδώ τις ταυτότητές τους).

Πένθος στη χώρα και ο κάμεραμαν της ΕΡΤ που κατέγραψε και το δευτερόλεπτο της πτώσης μίλησε πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο του σταθμού δηλώνοντας σοκαρισμένος.

Οι δηλώσεις του κάμεραμαν από την ΕΡΤ

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Το σοκ είναι μεγάλο, αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει. Περίπου δέκα λεπτά πριν από το το μεσημεριανό δελτίο, έβλεπα τα αεροπλάνα που έκανα φοβερές προσπάθειες, καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μια αναζωπύρωση φωτιάς. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω την κάμερα για να κάνω δυο, τρία ωραία πλάνα κοντινά, εντυπωσιακά για να υπάρχουν. Γιατί πραγματικά οι άνθρωποι… Τέλοσπάντων, εκείνη την ώρα λοιπόν ακολουθώντας το αεροπλάνο, κάνοντας την λήψη, το βλέπω που χτυπάει πάνω στο δέντρο. Εκείνη την στιγμή δεν το πίστευα μα ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει πορεία και να κάνει βουτιά.

Εκεί τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε και ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος που… Τέλοσπαντων» πρόσθεσε, με φωνή ταραγμένη, ο έμπειρος εικονολήπτης της δημόσιας τηλεόρασης συμπληρώνοντας εν συνεχεία πως «δεν το πίστευα και ακόμα δεν έχω συνέλθει! Αυτά».