Τραγωδία Blue Horizon: Συνελήφθη ο καπετάνιος και το πλήρωμα - Η ανακοίνωση της Attica Group

Πολύ σκληρές εικόνες στο βίντεο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
(EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Σοκαρισμένος ο Ελληνικός λαός από την τραγωδία που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης 5/9! Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του βίντεο σοκ (δείτε το παρακάτω) από το protothema.gr που δείχνει τα δύο μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη τον 36χρονο προκαλώντας τον θάνατό του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Το πλοίο είναι έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης. Ένας άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους. Ο αργοπορημένος επιβάτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα αλλά το πλήρωμα τον διώχνει σπρώχνοντάς τον.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Σε βίντεο, δε, που δημοσίευσε επιβάτης φαίνεται η εξοργιστική στάση των μελών του πληρώματος οι οποίοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να περισυλλέξουν τον 36χρονο:

Η ανακοίνωση της Attica Group για τον θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»