Στα δικαστήρια του Πειραιά οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τέσσερις είναι οι συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη έξω από το πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 5/9. Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6/9 οι κατηγορούμενοι, λοιπόν, βρέθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά, καθώς είναι υπόλογοι και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. Εκεί περιτριγυρίστηκαν από κάμερες και πλήθος κόσμου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το youweekly.gr (δείτε εδώ τι έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στο άψυχο σώμα του νεαρού άνδρα).

Φωτογραφίες από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία στο Blue Horizon

Blue Horizon
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Blue Horizon πλήρωμα
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Blue Horizon κατηγορούμενοι δικαστήρια
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Blue Horizon κατηγορούμενοι Πειραιάς
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Blue Horizon κατηγορούμενοι
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Χτύπαγε την πόρτα στον καπετάνιο και αυτός τους την έκλεισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα»

Στην εκπομπή του MEGA, Κοινωνία Ώρα Mega, μίλησε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ρίχνοντας περισσότερο φως στην υπόθεση.

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε, γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα, να τον αφήσει. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Όλος ο κόσμος φώναζε, γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό. Δεν ξέρω γιατί δεν τον άφησε, πιθανότατα να μην είχε λεφτά για το εισιτήριο ο άνθρωπος, αλλά δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που μπήκε μέσα μη τον απωθείς. Φωνές από τον ύπαρχο δεν άκουσα, γιατί φώναζε ο κόσμος και υπήρχε μια απόσταση», είπε αρχικά.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να φύγει το πλοίο. Δίνει σήμα και σηκώνεται ο καταπέλτης, δεν έγινε τίποτα, αντί να το πετάξουν ένα σωσίβιο, να μείνει εκεί το πλοίο. Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος. Το πλοίο έφυγε απαθέστατο λες και πηγαίναμε ένα ωραίο ταξιδάκι, να περάσουμε όμορφα.

Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό,τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα», τόνισε.

«Το γελοίο και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι φώναξαν από τα μεγάφωνα για το συμβάν ότι δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία», πρόσθεσε έπειτα.

Και στο τέλος εξήγησε: «Μια γυναίκα που έδωσε κατάθεση μαζί μου, είχε πάει στον καπετάνιο και του χτύπησε την πόρτα και της έκλεισε την πόρτα. Δεν ήθελε να ακούσει κιόλας. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από την στιγμή που πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο μέσω του ασύρματου. Ούτε αυτό συνέβη, εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο. Δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο».