Blue Horizon: Με τρεμάμενη φωνή ο αδελφός του 36χρονου Αντώνη - «Μου είπαν ότι πνίγηκε και είδα το βίντεο! Δεν ήταν ΑμΕΑ»

Ραγδαίες οι εξελίξεις με την υπόθεση Blue Horizon

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Blue Horizon: Με τρεμάμενη φωνή ο αδελφός του 36χρονου Αντώνη - «Μου είπαν ότι πνίγηκε και είδα το βίντεο! Δεν ήταν ΑμΕΑ»

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Άγιος Νικόλας Κρήτης με το θάνατο του 36χρονου Αντώνη τον οποίο έσπρωξε το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του να πέσει στο νερό και να πνιγεί στα απόνερα.

Ο Αντώνης ταξίδευε συχνά από την Κρήτη στον Πειραιά και το πλήρωμα τον γνώριζε. Μάλιστα, φέρεται πως την μοιραία νύχτα είχε κανονικά εισιτήριο.

Σπαράζουν τα λόγια του αδερφού του Αντώνη

Ο αδελφός Αντώνη, Νίκος μίλησε στην ONtime αποκαλύπτοντας ότι χρειάστηκε να πάει τον άλλο του αδελφό στο νοσοκομείο καθώς ήταν σε σοκ με το θάνατο του.

«Πήγα (σ.σ. χθες) το πρωί τον αδελφό μου στο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο, τον Γιάννη που είναι 38 χρονών. Είχε πάθει σοκ. Τον πήγα μετά σπίτι και τώρα είναι καλύτερα στην υγεία του. Ο Γιάννης ζούσε μαζί με τον Αντώνη», αποκάλυψε.

«Εγώ το έμαθα στις 2 το πρωί από το Λιμενικό. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο αδελφός πνίγηκε. Εγώ τα έχασα εκείνη την στιγμή και είδα τα βίντεο εκείνη την στιγμή» είπε για την στιγμή που έμαθε το θάνατό του (Πότε και που θα δοθεί το τελευταίο αντίο στον Αντώνη).

Και εξομολογήθηκε για τον αδερφό του: «Ο Αντώνης ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε στάνταρ δουλειά, βοηθούσε σε μαγαζιά όπου τον χρειάζονταν. Δεν ήταν ΑμΕΑ, είχε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία του». Χωρίς να μασάει τα λόγια του ζητάει ένα και μόνο πράγμα για τους ενόχους: «Θέλω δικαιοσύνη. Να φανεί η αλήθεια και να δικαστούν οι ένοχοι».

2 λέξεις μόνο και μετά τον έριξαν στο νερό: Τι φώναζε το πλήρωμα του Blue Horizon στον Αντώνη

Λίγο πριν δοθεί το τελευταίο αντίο στον Αντώνη μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη για το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 5/9 έρχεται στο φως. Πιο συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε επιβάτης διπλανού πλοίου, η οποία τα είδε όλα από πολύ κοντά επειδή εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κατάστρωμα, η βία που δέχτηκε ο άτυχος Αντώνης ήταν πρωτοφανής.

«Τα είδα όλα από πάρα πολύ κοντά, είχα βγει έξω στο κατάστρωμα για να καπνίσω. Είδα τρία άτομα να σπρώχνουν αυτό τον δυστυχισμένο άνθρωπο 3-4 φορές για να βγει από το πλοίο. Προς στιγμήν νόμισα πως πρόκειται για κάποιον μετανάστη τον οποίο δεν αφήνουν να ανέβει στο πλοίο. Στη συνέχεια είδα την μπουκαπόρτα να ανεβαίνει και τον άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα.

Κατόπιν τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο και έψαχνα με τα μάτια μου στα απόνερα που κάνει το πλοίο για να τον βρω αλλά δεν τον έβλεπα. Ξαφνικά όταν άρχισαν τα απόνερα ηρέμησαν, τον εντόπισα αλλά δεν ήξερα εάν ήταν ζωντανός. Μόλις γαλήνεψε και η θάλασσα κατάλαβα. Δεν άκουσα τι ειπώθηκε στον καταπέλτη γιατί δεν ήμουν κοντά αλλά ένας κύριος που ήταν δίπλα μου, μας είπε ότι άκουσε τους αξιωματικούς να του φωνάζουν “όξω ρε”», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Αταίριαστοι.