Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζει γυναίκα ηλικίας 104 ετών - «Περάσαμε πολέμους, δυστυχίες, πείνα, δεν πνιγήκαμε κιόλας»

Μένει στο σχολείο που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζει γυναίκα ηλικίας 104 ετών - «Περάσαμε πολέμους, δυστυχίες, πείνα, δεν πνιγήκαμε κιόλας»

Μαρτυρικές είναι οι στιγμές, που περιγράφουν οι κάτοικοι των περιοχών, που δοκιμάστηκαν με το σκληρό πρόσωπο της κακοκαιρίας Daniel με τους νεκρούς να αυξάνονται (δείτε εδώ) και τους εγκλωβισμένους να πληθαίνουν.

Η μαρτυρία μιας γυναίκας ηλικίας 104 ετών, που ζει στην περιοχή Πηνειάδα, ένα χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας στο Νομό Τρικάλων συγκλονίζει, καθώς η ίδια έχει ζει πολλές κακουχίες στη ζωή της, ωστόσο έχει συγκλονιστεί από την εν λόγω κακοκαιρία.

Δείτε επίσης: Επείγουσα έκκληση από τη Βίκυ Βολιώτη - Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό της από την κακοκαιρία Daniel

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε η κυρία Σταυρούλα Μπραζιώτη από το σχολείο, που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας των κατοίκων, που δε δύναται να μείνουν στα σπίτια τους λόγω πλυμμήρας.

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις ηλικιωμένης γυναίκας για την κακοκαιρία Daniel

Πιο αναλυτικά η ίδια τόνισε: «Είμαι 104, μικρούλα είμαι. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα στη ζωή μου. Ήταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τι να κινηθούν τώρα; Τι να κάνουν; Περάσαμε πολέμους, δυστυχίες, πείνα, δεν πνιγήκαμε κιόλας. Τούτο εδώ το κακό δεν το έχω δει, δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε η γυναίκα.

«Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη»

Οι κάτοικοι από την περιοχή του Παναμά κάνουν την απόλυτη κραυγή αγωνίας τόσο για άμεσους απεγκλωβισμούς και για παροχή νερού σε όσους έχουν επιζήσει, όσο και τα σπίτια, που έχουν γεμίσει νερό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν νεκρά σώματα στο εσωτερικό τους.

Σοκαριστική είναι μάλιστα η μαρτυρία ενός άνδρα στην εκπομπή ''Δεκατιανοί'' την Παρασκευή 8/9, ο οποίος μέσα από ζωντανή σύνδεση έκανε λόγο για νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα, που είδε σε διπλανό σπίτι, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στην κουζίνα του. Οι στιγμές και οι μαρτυρίες είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς η ανησυχία όλων έγκειται στο τι θα βρεθεί κάτω από τους όγκους νερού.

«Εδώ δίπλα μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη. Έχουμε ενημερώσει και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι ηλικιωμένοι εδώ που έμεναν μόνοι τους. Υπάρχουν εδώ πολλά γερόντια, αυτά τα ανθρωπάκια, τα καημένα....», είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας από την περιοχή του Παλαμά.