Εξαιρετικό κρέας χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι: Οι 10 ταβέρνες στην Αθήνα που προτείνει ο Τάσος Δούσης για την Τσικνοπέμπτη

Οικονομικές και συνάμα γευστικές επιλογές για σήμερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαιρετικό κρέας χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι: Οι 10 ταβέρνες στην Αθήνα που προτείνει ο Τάσος Δούσης για την Τσικνοπέμπτη

Ο γνωστός εκδότης, Τάσος Δούσης, και μετρ του καλού φαγητού προτείνει μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram 10 εξαιρετικές προτάσεις για την σημερινή μέρα!

Που να φάτε την Τσικνοπέμπτη

Μαύρος Γάτος

Στην καταπράσινη, ιστορική Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, ένας Μαύρος Γάτος μας υποδέχεται εδώ και 20 χρόνια και μας σερβίρει καλή ελληνική κουζίνα. Σε ένα περιβάλλον που θυμίζει ζεστές παραδοσιακές ταβέρνες της Παλιάς Αθήνας, με καλοστρωμένη και “ζεστή” σάλα το χειμώνα και με τραπεζάκια στο δρόμο το καλοκαίρι, θα φας τα πιο νόστιμα εδέσματα της γαστρονομικής μας παράδοσης με τη συνοδεία εκλεκτού τσίπουρου από τα Ιωάννινα και καλού κρασιού από την ορεινή Αρκαδία.

Γίδι

Τα τελευταία χρόνια ο σεφ Βασίλης Ακρίβος μας έχει συνηθίσει σε τολμηρές κινήσεις (Αιόλου 68, Tsipoutapas, Salty Bone, Umami Tales και προσεχώς Salty Pig). Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από το ανατρεπτικό Ψάριστον του Νέου Ηρακλείου, και τώρα πια με το Γίδι του, τη φοβερή χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση, μπαίνει κι εκείνος στο χορό της κρεατοφαγίας, αλλά με τη δική του οπτική, με λαϊκή ματιά και νοσταλγική διάθεση. Από την κουζίνα του βγαίνουν αμαρτωλές νοστιμιές όπως η θεϊκή φέτα-βούτυρο από το Άργος και οι μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα.

Στις σχάρες παίρνει θέση ο πρώην χασάπης Γιάννης Κουστένης που ξέρει και ψήνει μαστόρικα: από καλοσιτεμένη ελιά μοσχαριού Βέροιας και πρόβατο Τυρνάβου σιτεμένο για 40 μέρες, αρνιά από τη Λέσβο και τα Γιάννενα, μέχρι δικό τους άλιπο λουκάνικο με χοντροκομμένο χοιρινό και θρούμπι και σωστά ψημένα γλυκάδια και νεφρά. Το τραπέζι στολίζει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο Aeolion απ’ τα λεσβιακά όρη, τα κρέατα είναι όλα ελληνικά και το γλυκό στο τέλος, ένας αρκετά πετυχημένος χαλβάς Φαρσάλων.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ