Για τους σινεφίλ της παρέας: Οι επιλογές αυτής της εβδομάδας 12/01 - 18/01

«Ο Όρκος του Παμφίρ» από την Ουκρανία και «Το Χρυσάφι του Ρήνου» του Φατίχ Ακίν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για τους σινεφίλ της παρέας: Οι επιλογές αυτής της εβδομάδας 12/01 - 18/01

Για τους σινεφίλ της παρέας το Youweekly.gr από εδώ και πέρα θα σας ενημερώνει κάθε Πέμπτη για τις νέες ταινίες της εβδομάδας που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους και αξίζει πραγματικά να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας βλέποντάς τες!

Ξεκινάμε, λοιπόν, το υπέροχο αυτό ταξίδι...

Τι αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στο cinema

Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί

Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του, αρχηγό των Βίκινγκ, για μακρινές περιπέτειες, αλλά εκείνος δεν του δίνει την παραμικρή ευκαιρία. Μέχρι που ένα μαγικό σπαθί θα πέσει στα χέρια του και ένας μυστηριώδης νεαρός επισκέπτης θα καταφθάσει στο χωριό τους.

Το Πάθος

Μετά το χωρισμό του, ο Αντρέας απομονώνεται σε ένα νησί. Γνωρίζει ένα ζευγάρι γειτόνων και μια τραυματισμένη σωματικά και ψυχολογικά γυναίκα που έχει μείνει χήρα, ενώ στην περιοχή κυκλοφορεί ένας μανιακός ο οποίος κακοποιεί ζώα.

Το Χρυσάφι του Ρήνου

Συρία, 2010. Ενώ ο Γκιγουάρ Χατζάμπι υποβάλλεται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία του κρυμμένου χρυσού που έκλεψε στη Γερμανία, θα ανακαλέσει την ιστορία του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία στο Ιράν.

Ο Όρκος του Παμφίρ

Ο Παμφίρ επιστρέφει σ’ ένα χωριό της δυτικής Ουκρανίας και στην οικογένειά του ύστερα από μήνες απουσίας. Αρνείται να δουλέψει ξανά ως λαθροδιακινητής, αλλά ένα λάθος του γιου του θα τον επανασυνδέσει με το ταραγμένο παρελθόν του.