Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ξεσπάει και επιτίθεται στους δημοσιογράφους για τη gay φωτογράφισή του

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ξεσπάει και επιτίθεται στους δημοσιογράφους για τη gay φωτογράφισή του
News 19.11.2015 17:42
Τα φώτα της δημοσιότητας είδε πριν από πολύ καιρό η φωτογράφιση που είχε κάνει πριν από χρόνια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου για γνωστό gay περιοδικό της Γαλλίας, κάτι που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το γνωστό μοντέλο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Όμικρον» βάλθηκε κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ γενικότερα, που σύμφωνα με τον ίδιο, τον βάζουν σε μία συνεχή διαδικασία απολογίας, όπως και τώρα.

Η τηλεόραση σού έχει κάνει τη ζωή με τις γυναίκες ακόμα πιο εύκολη;

«Η δύναμη της τηλεόρασης, της φωτογραφίας και ενός περιοδικού δεν είναι πάντα καλή. Έχει και μια πιο… σκοτεινή πλευρά. Υπάρχουν άνθρωποι που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και γράφουν για σένα χωρίς καν να σε γνωρίζουν.Παίρνουν μια δήλωση, μια στάση σου ή μια φωτογραφία και γράφουν ό,τι τους κατέβει στο μυαλό. Ένας άνθρωπος εκτός του χώρου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει και να κατανοήσει πώς λειτουργεί το πράγμα. Έτσι αυτόματα μπαίνεις σε μια συνεχή απολογία απέναντι στον άλλο…».

Και συ όμως δεν βοηθάς. Είναι οι δηλώσεις κάθε φορά στις συνεντεύξεις σου, πρόσφατα κυκλοφόρησε η φωτογράφηση που είχες κάνει σε gay περιοδικό με ένα πολύ προχωρημένο concept.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά, το 2008. Ήταν σε ένα γαλλικό περιοδικό όπου είχε ως θέμα τα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου όπου εκτός από μένα συμμετείχε ο David Gandy και άλλα 8 μοντέλα. Εσύ θα έλεγες όχι;»

Δεν νομίζω να μου γινόταν πρόταση ποτέ.

«Θέλω να πω πως δεν ήταν κάτι που με προσέβαλε. Η φωτογραφία είναι Τέχνη και στην Τέχνη δεν υπάρχουν όρια. Απ’ την άλλη είναι και πως το βλέπει κανείς, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα. Την Τέχνη όμως δεν μπορείς να την κρίνεις. Κάνω αυτή τη δουλειά και είμαι το εκτελεστικό όργανο. Δεν θα κρίνω τη δουλειά του φωτογράφου ή το πώς σκέφτεται εκείνη τη στιγμή. Όταν έρχεται μια τόσο μεγάλη πρόταση και σου διευρύνει τους ορίζοντες δεν μπορείς παρά να δεχτείς
εκτός κι αν πρόκειται για μια ανήθικη πρόταση ή σε θίγει προσωπικά».

Share