Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φοβερή επίθεση της Άννας Βαγενά στο Πρώτο Θέμα! Τους κατηγορεί για "εκδοτική βαρβαρότητα"

icemax_700_a2459ad9fab8bae445b7513c4d29d1c4
NEWS 12.02.2017 08:21

Στον βωμό του εμπορικού κέρδους το «Πρώτο Θέμα» δεν διστάζει να καπηλευθεί τη συγκίνηση χιλιάδων θαυμαστών του αγαπημένου καλλιτέχνη Λουκιανού Κηλαηδόνη, «πουλώντας» τραγούδια του που σημάδεψαν το παρελθόν αλλά και το παρόν μιας ολόκληρης γενιάς.

Αγνοώντας τη θέληση της οικογένειας να βιώσει μόνη της τον πόνο από την απώλεια του δικού της ανθρώπου, οι επιτελείς της εφημερίδας μοίρασαν μαζί με κουπόνια για τρόφιμα και το cd του Λουκιανού, «εμπορευματοποιώντας» τον θάνατό του, μόνο και μόνο, για να πουλήσουν περισσότερα φύλλα.

Δίχως να ερωτηθούν η Άννα Βαγενά και τα παιδιά τους, το «Πρώτο Θέμα» έπαιξε στις πλάτες τους το γνωστό «διαφημιστικό κόλπο» μη σεβόμενο ούτε τη μνήμη του καλλιτέχνη. Διαβάστε παρακάτω..

Σε ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει το zougla.gr, η σύζυγος του Λουκιανού Άννα Βαγενά δεν κρύβει τον αποτροπιασμό της για αυτήν την ενέργεια, εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση. Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του.

Άλλωστε η ίδια παραθέτει ένα απόσπασμα παλαιότερης δήλωσης του τραγουδοποιού μέσω της οποίας είχε εκφράσει και ο ίδιος την απέχθειά του στο είδος της δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της κας Βαγενά στο Facebook:

Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα σας πρόκειται αύριο να κυκλοφορήσει με συνοδευτική «προσφορά» για τους αναγνώστες της, ένα cd με 18 αξέχαστα τραγούδια του Λουκιανού.

Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς. Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου κάτι που γνωρίζετε άριστα: ο ίδιος ο Λουκιανός, όσο ήταν κοντά μας, δεν θα έδινε ποτέ άδεια να κυκλοφορήσουν τραγούδια του με την εφημερίδα σας, για την οποία είχε συγκεκριμένη άποψη. Την άποψή του αυτή, με την οποία συντασσόμαστε , καθώς και την αντίθεσή του στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και έμμεση, σύνδεση τραγουδιών του με την εφημερίδα σας, την είχε εκφράσει τόσο δημόσια όσο και απευθείας σε εσάς. Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2013 είχε δηλώσει: «..To Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα..».

Το ότι, έπειτα από όλα αυτά, εσείς σήμερα επιδιώκετε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τη συγκίνηση που προκαλεί στο κοινό η, νωπή ακόμη, απώλεια του Λουκιανού, αποτελεί ακραία προσβολή της μνήμης ενός καλλιτέχνη που αντιπάλεψε με το παράδειγμα και το έργο του, τέτοιες ακριβώς συμπεριφορές, όπως είναι οι δικές σας. Αποτελεί δε και κατάφωρη προσβολή των πνευματικών του δικαιωμάτων, καθώς και του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του, το οποίο είχε ρητά ασκηθεί από τον ίδιο όσο ήταν εν ζωή απαγορεύοντάς σας οποιαδήποτε χρήση των έργων του.

Είναι αυτονόητο ότι, ως προς όλα τα παραπάνω, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο Νόμος, προκειμένου να προστατέψουμε τη μνήμη του Λουκιανού και τιμήσουμε το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του.Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία Μπεκατώρου στον αέρα της εκπομπής! Η έκπληξη από τον άντρα της που την συγκίνησε!

Ξέσκισε δημοσίως τον αδερφό του Παντελίδη η Μίνα Αρναούτη: «Έπρεπε να γίνει ηθοποιός!» – Δείτε το ξέσπασμά της

Άγριο κράξιμο στην Ελένη Μενεγάκη για τις φωτογραφίες των παιδιών της: «Έστελνε μόνη της εξώδικα και τώρα..» – Ποιος κατακεραυνώνει την παρουσιάστρια;

 

Share