Η αποκάλυψη του Κρατερού Κατσούλη για τα εξώδικα στο \"Ε\"! Ποιες οι εκκρεμότητες του καναλιού;

Η αποκάλυψη του Κρατερού Κατσούλη για τα εξώδικα στο \
Από τον Γιώργο Πράτανο,

Tο ραντεβού για τη συνέντευξη είχε προγραμματιστεί δύο εβδομάδες πριν, αλλά η στιγμή δεν ήταν η ενδεδειγμένη για τον Κρατερό Κατσούλη. Το Epsilon πήρε την απόφαση να διακόψει το Έτοιμο το Πρωινό, κάτι που αιφνιδίασε τόσο το ζευγάρι όσο και τους συνεργάτες του.

Ήταν κεραυνός εν αιθρία αυτή η απόφαση του σταθμού ή υπήρξε κάποια προειδοποίηση, ένα κλίμα που φανέρωνε πως κάτι αρνητικό έρχεται;

Όχι, δεν υπήρξε προειδοποίηση. Αλλά δεν ήταν και κεραυνός εν αιθρία, με την έννοια πως από την αρχή της εκπομπής, το Σεπτέμβριο, μέχρι και την απότομη διακοπή της δεν μας παρείχαν όσα γραπτώς είχαμε συμφωνήσει. Η κατάσταση χειροτέρευε καθημερινά, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας με την Κατερίνα να βελτιωθεί και να εξασφαλιστούν όσα έπρεπε να έχουμε – και βάσει συμφωνίας, για να γίνει λειτουργική η εκπομπή. Έτσι, είχαμε καταλάβει πως οι ιθύνοντες του σταθμού μάλλον προς τη διακοπή της εκπομπής το πάνε, για να αποφύγουν και οποιαδήποτε άλλη ευθύνη. Βέβαια, δεν φανταζόμασταν ποτέ πως θα γινόταν με αυτό τον τρόπο. Βασικά, ελπίζαμε πως δεν θα χρειαστεί να γίνει.

Λες πως κάποια πράγματα είχαν προβλεφθεί και παρ’ όλα αυτά δεν έγιναν…

Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε την καθημερινή τρίωρη εκπομπή που μας πρότεινε το κανάλι. Η συμφωνία που υπογράψαμε προέβλεπε το ανθρώπινο δυναμικό και τα τεχνικά μέσα που θα έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου η εκπομπή να είναι ανταγωνιστική, όπως ήθελε και το κανάλι. Προβλεπόταν ο ακριβής αριθμός των δημοσιογράφων, ο αριθμός των μοντάζ, τα εξωτερικά συνεργεία, οι δημοσιογραφικές αποστολές κάθε μήνα. Αυτά που είχαμε συμφωνήσει, όμως, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ από τη μεριά του καναλιού. Αντ’ αυτού, προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, με ό,τι είχαμε, όποτε είχαμε, αν είχαμε.

Γιατί ζητήσατε να αναγράφονται όλα αυτά τόσο αναλυτικά στη συμφωνία σας;

Γιατί απλά υπήρχε μια πικρή εμπειρία από την προηγούμενη χρονιά. Έτσι, συμφωνήσαμε ρητά και υπογεγραμμένα.

Εσείς, από την πλευρά σας, κάνατε κινήσεις για να υπενθυμίσετε αυτούς τους όρους;

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η εκπομπή άρχισε στις 19 Σεπτεμβρίου και δεκαπέντε ημέρες μετά ξεκινήσαμε να στέλνουμε e-mails και μηνύματα. Η απάντηση ήταν πως θα διορθωθούν τα πράγματα στην πορεία. Έτσι, κάποιοι συνεργάτες μας έκαναν υπομονή, ενώ άλλοι δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Πώς μάθατε πως η εκπομπή κόβεται;

Από το site του Epsilon. Δεν μας φώναξε κανείς να μας το ανακοινώσει. Βγήκε μια ανακοίνωση την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια φώναξαν όλους τους συνεργάτες μας και τους απέλυσαν.

Εσείς ήσασταν στις εγκαταστάσεις του σταθμού;

Ναι, ετοιμάζαμε την εκπομπή της επομένης. Δεν προλάβαμε καν να χαιρετήσουμε τους ανθρώπους μας: τους οπερατέρ, τους floor managers, φίλους και γνωστούς. Ήμασταν δυόμισι χρόνια εκεί.

Τα ρεπορτάζ του Τύπου έχουν καταγράψει τη δυσαρέσκεια του σταθμού για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής.

Κι εμείς άλλα όνειρα, προσδοκίες και ελπίδες είχαμε. Γι’ αυτό και όταν μας υποσχέθηκαν ότι θα τηρήσουν αυτά που πιστεύαμε πως χρειάζεται η εκπομπή για να πάει καλά, συμφωνήσαμε να την κάνουμε. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως πιστεύαμε, θέλαμε και ελπίζαμε. Και πίστεψέ με, το προσπαθήσαμε πολύ!

Στην ανάρτηση με την οποία αποχαιρετούσες το κοινό έγραψες «προσοχή στις ψευδείς αναδημοσιεύσεις των γεγονότων». Φοβήθηκες πως κάτι θα διαστρεβλωθεί;

Ναι, βέβαια. Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Δεν θα αναφέρω την περίπτωση, γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω στην αναδημοσίευσή τους. Το έγραψα στο Twitter, γιατί ήθελα να επιστήσω την προσοχή του κοινού στα όσα διαβάζει.

Η περίπτωση να βρεθεί μια μέση οδός υπάρχει;

Αυτό θα έπρεπε να γίνει εδώ και τέσσερις μήνες. Γιατί από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Ιανουαρίου ήταν συνεχείς οι προσπάθειές μας για να βρεθεί μια λύση. Αντί λύσης, έγινε αυτή η κίνηση. Οπότε δεν φαντάζομαι πως μπορεί εκ των υστέρων να γίνει κάτι. Υπάρχουν ένα σωρό περιστατικά. Και επειδή έχει γίνει ανταλλαγή εξωδίκων, κάποια στιγμή, όταν λήξει αυτή η ιστορία, θα μπορώ να αναφερθώ και να είμαι ακόμη πιο σαφής για το τι πραγματικά συνέβη. Είναι πράγματα που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη, επειδή έτσι με έχει συμβουλεύσει ο δικηγόρος μου.

Η ανταλλαγή εξωδίκων έγινε πριν ή μετά τη διακοπή της εκπομπής;

Πριν.

Πέρασε από το μυαλό σας να αποχωρήσετε εσείς πριν ή ήσασταν αποφασισμένοι να το παλέψετε;

Εμείς το παλεύαμε ήδη, με ό,τι μέσα είχαμε, γιατί εκτός από μας αισθανόμασταν υποχρέωση να υπερασπιστούμε και να προστατέψουμε τη δουλειά των –έστω και λιγοστών– συνεργατών μας, που πίστεψαν σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε και ήταν μαζί μας μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτο πάθος και αφοσίωση. Ελπίζαμε πως οι συνθήκες θα άλλαζαν. Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε η διάθεση για κάτι τέτοιο.

Αν με κάποιον τρόπο επέστρεφες στο περασμένο καλοκαίρι, θα έκανες και πάλι το ίδιο; Θα συμφωνούσες να γίνει η εκπομπή καθημερινή;

Αισθανόμασταν σίγουροι και ασφαλείς, γιατί ακριβώς είχαν προσυμφωνηθεί και υπογραφεί όλα όσα απαιτούνταν για να γίνει μια επιτυχημένη εκπομπή. Οπότε, δεν διαφαινόταν να υπάρχει κάποιος λόγος για να μην επιχειρηθεί αυτό το βήμα. Έτσι κι αλλιώς, είχαμε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο για την εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Ο σταθμός ήταν που επέμενε να κάνουμε καθημερινό.

Πηγή: Περιοδικό PEOPLE.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αποκλειστικό! Τίτλοι τέλους για Παπαδοπούλου – Πηλαδάκη και ο ρόλος της Παπαδημητρίου που τους ανάγκασε να…

Αποκάλυψη! Ο Χαράλαμπος Λυκούδης κατακεραυνώνει ξανά Αρναούτη – Κυριάκου: «Στην αυτοψία της τροχαίας έγραφε ότι…»

Ηρώ Σαΐα – Σταύρος Ξαρχάκος: Μας δείχνουν για πρώτη φορά το παραμυθένιο δωμάτιο των διδύμων τους! Θα ξετρελαθείτε!