Για πρώτη φορά η Άννα Παναγιωτοπούλου ανοίγει το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας! Οι αντίκες και τα κειμήλια που κάνουν τον χώρο μοναδικό! (Photos)

Για πρώτη φορά η Άννα Παναγιωτοπούλου ανοίγει το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας! Οι αντίκες και τα κειμήλια που κάνουν τον χώρο μοναδικό! (Photos)
Μιλάει σπάνια και επιλεκτικά πλέον, όμως όποτε το κάνει έχει πάντα κάτι να πει...

Για πρώτη φορά στη μεγάλη καριέρα της, η Άννα Παναγιωτοπούλου ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της στο κέντρο της Αθήνας για το Youweekly.gr, φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον σκύλο της Βλαδίμηρο και μας εξιστορεί τη ζωή της, τη σχέση της με τον γιο της Δημήτρη, αλλά και με τον άντρα της Τάκη, με τον οποίο έμεινε για 42 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. διαβάστε παρακάτω...



Πόσο καιρό μένετε εδώ;

Μένω εδώ από το ’72, όταν και παντρεύτηκα, εδώ ήταν το σπίτι της γιαγιάς μου. Ήταν ένα οικόπεδο που είχε ένα σπίτι μέσα και το μπροστινό μέρος, που ήταν κήπος, το πουλήσαμε. Η μάνα μου έφτιαξε αυτό το σπίτι για την αδερφή μου, για μένα και για εκείνη που έμενε εδώ όσο ζούσε.

Από μικρή ήσασταν σε αυτό το σπίτι;

Όχι, μεγάλωσα στην Κυψέλη, στην Ιωάννου Δροσοπούλου. Κάποια στιγμή γκρεμίστηκαν όλα τα νεοκλασικά εκεί, έγιναν πολυκατοικίες, χώρισε η μητέρα μου με τον πατέρα μου και μετά νοικιάσαμε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Εκεί μέναμε η μαμά μου, εγώ, η γιαγιά μου και ο παππούς μου. Κάποια στιγμή που πέθανε ο παππούς μου χτίσαμε αυτό το σπίτι και ήρθαμε εδώ όλοι, εγώ κάτω και η μάνα μου με τη γιαγιά μου μένανε πάνω. Μετά τη Χούντα ήρθε η αδερφή μου από την Ιταλία –δεν μπορούσε να γυρίσει γιατί ήταν αριστερή– και μείναμε όλοι μαζί.



Σκεφτήκατε ποτέ να μετακομίσετε;

Όχι, μόνο για να πάω στην Τήνο. Ήθελα να πάω εκεί, αλλά δεν μπορώ να τα αφήσω όλα πίσω μου. Καταρχάς γιατί, όσο κι αν φαίνεται παράλογο, όλοι οι ηθοποιοί είμαστε εθισμένοι με τη δουλειά μας. Έχω πει ότι δεν μπορεί να είμαστε με τα καλά μας όταν το όνειρό μας είναι να υποδυόμαστε συνέχεια κάποιους άλλους. Δεν εννοώ ότι είμαι τρελή, θα ήταν όλο το ελληνικό θέατρο τρελό με αυτή την έννοια, αλλά με έχει προβληματίσει. Όμως επειδή η ταύτιση δεν γίνεται εφ’ όλης της ύλης, γίνεται από ένα μέρος του εαυτού σου, έτσι τη γλιτώνουμε και επιβιώνουμε σαν κανονικοί άνθρωποι (γελάει) παρ’ ότι πάντα σε επηρεάζει ο ρόλος.

Προσέχετε τον χώρο σας;

Πάρα πολύ. Και το σπίτι της Τήνου το αγαπώ για άλλους λόγους: Γιατί βλέπω τον Θεό μπροστά μου, τη θάλασσα, τα ηλιοβασιλέματα... Είναι μία άλλη ζωή, που δεν μπορώ λόγω δουλειάς να τη ζήσω, θα μου έλειπε το θέατρο.



Μαγειρεύετε;

Ναι, μαγειρεύω καλά, κι έχω και fans. Με ρωτάνε πότε κάνω συγκεκριμένα φαγητά. Την αγαπάω τη μαγειρική, αλλά για να φάω εγώ δεν μαγειρεύω σχεδόν ποτέ, τρώω τοστ ή μακαρόνια.

Με τα σκυλιά σας τι σχέση έχετε;

Αμοιβαίου έρωτα, χωρίς υπερβολή. Μου κρατάνε συντροφιά, είναι φίλοι μου, τα προσέχω και με προσέχουν. Από μικρή είχα φιλοζωικό ένστικτο, μάζευα γατιά και τα κουβάλαγα σπίτι. Αλλά μια φορά είχα βάλει τη βέρα της γιαγιάς μου στην ουρά της γάτας μου και κόντεψε να τρελαθεί η γιαγιά μου (γελάει). Μετά τη βρήκαμε τη γάτα, βρήκαμε και τη βέρα...

Φωτογράφος: Γιάννης Παπαργύρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

H πρώτη ανάρτηση της Αθηνάς Οικονομάκου στο instagram μετά την είδηση εγκυμοσύνης!

Ελένη Μενεγάκη: Ξεμαλλιασμένη στο κέντρο της Αθήνας! Άρον άρον στην αισθητικό πριν την πρεμιέρα! Αποκλειστικές φωτογραφίες…

Δεν κρύβεται πια! Η πρώτη φωτογραφία της Αθηνάς Οικονομάκου με φουσκωμένη κοιλίτσα!