Μαρία Αναστασοπούλου: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά και απαντά ανοιχτά στο τι συνέβη με τον ΣΚΑΙ και τις απεργίες!

Μαρία Αναστασοπούλου: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά και απαντά ανοιχτά στο τι συνέβη με τον ΣΚΑΙ και τις απεργίες!
Το τελευταίο διάστημα το όνομά της «πρωταγωνίστησε» στα τηλεοπτικά δρώμενα λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων που «έσπασε» ο ΣΚΑΪ. Η Μαρία Αναστασοπούλου, το τηλεοπτικό ταίρι του Δημήτρη Οικονόμου, λύνει τη σιωπή της στο Youweekly.gr και την Τίνα Μεσσαροπούλου, μιλάει για την απόφασή της αυτή και αποκαλύπτει όσα δεν ξέρουμε για το κορίτσι που κατάφερε να βγάλει «γλώσσα» στον Ζουράρι...

Αν και μόλις 30 ετών έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον κλειστό και αυστηρό χώρο της ενημέρωσης με σκληρή δουλειά. Στον ΣΚΑΪ βρίσκεται από το 2007, όταν πήγε για πρακτική ως φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου. Πέρασε από όλα τα πόστα. Δέκα χρόνια μετά έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Οι πιο αυστηροί κριτές είναι οι γονείς της κι ας είναι το μοναχοπαίδι τους. Διαβάστε παρακάτω...



Δείτε ακόμη: Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι;

Έγινε πολύ μεγάλος ντόρος για την απεργία και για το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να τη «σπάσει»... Ερωτήθηκες γι’ αυτό ή ήταν απόφαση του καναλιού;

"Κανείς δεν επιβάλλει κάτι σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της απεργίας. Όποιος θέλει να απεργήσει απεργεί, όποιος δεν θέλει δεν απεργεί. Σε ό,τι αφορά στους παρουσιαστές των εκπομπών υπήρξε μια συνολική απόφαση ο σταθμός να βγει με εκπομπές κανονικά στον αέρα. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά για όλη αυτή την ιστορία κι επειδή ήταν πολύ δύσκολες μέρες για μένα, θεωρώ πως από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να βγω στον αέρα πρέπει να υποστηρίξω αυτήν μου την επιλογή και δεν ήταν εύκολη. Δεν μου το επέβαλε κανείς, αλλά δεν το έκανα και ελαφρά τη καρδία. Ήταν μια απόφαση που πήραμε συνολικά εκείνες τις ημέρες και σου μιλάω ως άνθρωπος που πηγαίνει στον ΕΔΟΕΑΠ, χρειάζομαι το ταμείο μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ ότι δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα, να βγούμε και να μιλήσουμε στους ανθρώπους για το τι σημαίνει το ταμείο μας. Εμείς αυτές τις μέρες που δουλέψαμε προβάλλαμε συνεχώς ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στον ΕΔΟΕΑΠ και τι έχει πάει στραβά όλα αυτά τα χρόνια."

Θα περάσετε από πειθαρχικό;

"Ναι, υπάρχει μια τέτοια πρόθεση. Θα πάμε εκεί, θα πούμε όσα έχουμε να πούμε και θα βγει μια απόφαση."



Δείτε ακόμη: Πιο αποκαλυπτική από ποτέ η Μαρία Ηλιάκη! Ποζάρει μόνο με τα εσώρουχά της…

Αν σήμερα ξανακηρυσσόταν απεργία θα έπαιρνες την ίδια απόφαση;

"Θα έπαιρνα μια απόφαση κατόπιν συνεννόησης με τους συναδέλφους μου. Δεν ξέρω αν θα ήταν η ίδια... Και δεν είμαι της άποψης ότι πάμε όπου πάνε όλοι. Κρίνω με βάση τη στιγμή και αποφασίζουμε με τα δεδομένα. Εννοείται ότι η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πολλές φορές υποχρέωση όλων μας για να διεκδικήσουμε πράγματα, απλά έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως έχει γίνει αυτή η ιστορία ο κόσμος δεν έχει καταλάβει και πολλές φορές έχω ακούσει να μιλάνε απαξιωτικά για τους δημοσιογράφους και το ταμείο μας. Όπως έχουμε ασχοληθεί με το ΙΚΑ έτσι θα έπρεπε να είχαμε ασχοληθεί και με το δικό μας ταμείο."

Τι είναι αυτό που σε πείραξε περισσότερο εκείνες τις μέρες;

"Διάβασα και άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή όλα τα σχόλια συναδέλφων εκτός από τα υβριστικά, όπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Τα φιλτράρω όλα."



Δείτε ακόμη: Τατουάζ VS Voice VS Nomads: Ποιο πρόγραμμα «χτύπησε» κόκκινο σε τηλεθέαση και ποιο κατρακύλησε σε νούμερα;

Πάντως, ο ΣΚΑΪ το έχει ξανακάνει... αλλά δεν είχε πάρει τόση έκταση.

"Είχε ξαναπάρει έκταση, απλά ξεχνάμε λίγο γρήγορα. Αυτή είναι μια επιλογή του σταθμού και υπάρχει και η επιλογή των ανθρώπων που δουλεύουν εδώ. Στη συγκεκριμένη συγκυρία υπήρξε η επιλογή ο καθένας από μας να βγει και να δουλέψει. Υπήρξαν και πολλοί συνάδελφοί μου που εκείνη τη μέρα απήργησαν κανονικά από τον ΣΚΑΪ και θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστούμε και αυτούς τους ανθρώπους. Το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι επίσης ένα δικαίωμα όπως είναι και το δικαίωμα στην απεργία."

Πώς είναι η καθημερινότητά σου πλέον λόγω εκπομπής;

"Διαφορετική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα, με πολύ δύσκολο ωράριο και επίσης έμαθα πώς είναι να κοιμάσαι από τις 9μ.μ. Δηλαδή αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων κατεβάζω ρολά για να μπορέσω να ξυπνήσω εκεί γύρω στις 4."

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί, μόνο με 1.5€