Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Αποστολίας Ζώη: "Πριν πεθάνει η μητέρα μου της υποσχέθηκα πως..."

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Αποστολίας Ζώη:

Gamer από παιδί, μπήκε στο Nomads για το παιχνίδι, έκανε στρατηγική της το να λύνει δύσκολους γρίφους και κατάφερε να αφήσει πίσω της 22 σκληρούς αντιπάλους και να επιστρέψει νικήτρια.

Η Αποστολία Ζώη δεν είναι μόνο το low profile, «ήσυχο» κορίτσι της σόουμπιζ που νομίζαμε και η ίδια αποκαλύπτεται στο People! Διαβάστε παρακάτω...

Νικήτρια σε ένα παιχνίδι επιβίωσης με έντονο ανταγωνισμό και απαιτητικές διαδικασίες. Σπάνια βλέπουμε γυναίκες να κερδίζουν σε αντίστοιχα παιχνίδια. Πόσο δύσκολο ήταν;

Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι «ακατόρθωτο». Ειδικά σε ένα κατά βάση αντροκρατουμενο είδος παιχνιδιού. Μια γυναίκα σε παιχνίδια επιβίωσης κρίνεται πάντα πιο αυστηρά. Μπαίνει στο μικροσκόπιο και, αν δεν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της, ψυχικής και σωματικής, είναι αδύνατο να τα καταφέρει. Ο τελευταίος μήνας για μένα ήταν μια σκληρή δοκιμασία. Το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό μου. Να πέφτεις και να βρίσκεις τρόπο να σηκωθείς, αποδεικνύοντας ότι όλες οι γυναίκες μπορούν, ακόμα κι αν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Δείτε ακόμη: Φλορίντα Πετρουτσέλι: Όταν τα είχε με τον ανιψιό πρώην μεγαλουπουργού και ήταν...να παντρευτούν!

Πόσο δίκαιο ήταν σε κάποιες δοκιμασίες να αναμετρούνται άντρες με γυναίκες, δεδομένου πως σωματικά οι πρώτοι κατά βάση είναι πιο δυνατοί – κάτι που διαχωρίζει τα δύο φύλα και σε όλα τα αθλήματα;

Όλες οι δοκιμασίες απαιτούσαν πολλαπλές δεξιοτεχνίες. Κάθε στίβος μάχης είχε τα σημεία-κλειδιά που, αν τα αποκωδικοποιούσες, μπορούσες να κερδίσεις χρόνο. Ποτέ δεν διαχώρισα αν είναι αντρικό ή γυναικείο το αγώνισμα. Μονο «διάβαζα» τη διαδρομή όσο καλύτερα μπορούσα, έβαζα το κεφάλι κάτω και πήγαινα χωρίς να τα παρατάω. Η δύναμη ψυχής πολλές φορές είναι μεγαλύτερη από τη σωματική δύναμη.

Έκανες κάποια ειδική προετοιμασία πριν μπεις στο Nomads;

Ειδική προετοιμασία όχι, αλλά πριν μπω στο παιχνίδι φρόντισα να φάω όσο περισσότερο μπορούσα, με αρκετές υπερβολές στην καθημερινή μου διατροφή. Ήταν μια ευχάριστη περίοδος! Από γυμναστική το μόνο που έκανα επιπλέον ήταν για ένα μήνα crossfit. Αυτό που με βοήθησε περισσότερο, όμως, είναι η αγάπη μου για τη φύση. Ιδιαίτερα οι ανεβάσεις που έχω κάνει στον Όλυμπο, στην Πίνδο και όπου αλλού έχεις δυνατότητα για πεζοπορία μου χρησίμευσαν στα αγωνίσματα που ήταν περισσότερο καρδιοαναπνευστικα. Επίσης, η αγάπη μου για τη φύση με βοήθησε στην εύκολη προσαρμογή μου στην παραλία, όπου υπήρχαν φίδια, σαύρες, ποντίκια, μυρμήγκια. Παράλληλα με βοήθησε στην αναζήτηση τροφής για την ομάδα, ειδικά το πρώτο διάστημα που το φαγητό ήταν ελάχιστο. Χρειάστηκε να θυμηθώ όλες τις τεχνικές ψαρέματος που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να μπορέσουμε να έχουμε ψάρια ώστε να παίρνουμε πρωτεΐνες για την καλύτερη επούλωση των τραυμάτων μας.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψε στην εκπομπή Καραβάτου - Κατσούλη ότι η γυναίκα του είναι έγκυος! Ο λόγος για τον... (Βίντεο)

Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί η αγάπη σου για τη φύση και τον υγιεινό τρόπο ζωής με μια δουλειά που είναι κατά βάση βραδινή, σε ένα χώρο που ο κόσμος ξενυχτά, πίνει, καπνίζει;

Στη δουλειά που κάνω, αν δεν δημιουργήσεις χρόνο για αυτά που αγαπάς, δεν θα τον έχεις, γιατί σε παρασύρει το απαιτητικό πρόγραμμα. Έχω δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου μετά την απώλεια της μητέρας μου, να μη χάνω πολύτιμες στιγμές από τη ζωή μου γιατί πίσω ο χρόνος δεν γυρίζει και είναι ό,τι πιο ιερό έχει ένας άνθρωπος. Είναι λοιπόν θέμα θέλησης και προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένειά μου και πάντα βρίσκω χρόνο για αυτήν.

Πώς σου έγινε η πρόταση από τον ΑΝΤ1 να συμμετάσχεις στο παιχνίδι και ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις;

Η ομάδα παραγωγής του Νomads με προσέγγισε και μου μίλησε για το νέο πρόγραμμα που θα προβαλλόταν από τον Οκτώβριο. Μου εξήγησαν περί τίνος πρόκειται και χρονικά πόσο διαρκεί. Στην αρχή δεν ήταν κάτι που είχα στα σχέδιά μου, μια και οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν μου το επέτρεπαν. Ακόμη είχα μια σειρά συναυλιών με τον Γιώργο Μαζωνάκη που ήταν σε εξέλιξη και, αν δεν έβρισκα λύση σε αυτό, δεν θα μπορούσα να λάβω μέρος. Μετά από αρκετές συζητήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και κατέληξα στο Παλαουάν, στη μέση του πουθενά, να επιβιώνω, άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Μοναδική εμπειρία!

Δείτε ακόμη: "Έκανα το λάθος και παράτησα το σχολείο στην Α΄ Γυμνασίου...": Το αποκάλυψε πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής και δεν φαντάζεστε ποιος είναι! (Βίντεο)

Τι μέτρησε υπέρ για να πεις το «ναι»;

Το ότι είχε την υπογραφή του project ο ΑΝΤ1.Το θεώρησα ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι ένας όμιλος που εκτιμώ ιδιαίτερα και ήμουν σίγουρη πως θα είναι εξαιρετική δουλειά.

Ποιες ήταν οι αρχικές σου προσδοκίες μπαίνοντας στο Nomads;

Ιδανικά θα ήθελα να μείνω ένα μήνα μέσα στο παιχνίδι για να μπορέσω να δω και να καταλάβω τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι εκεί. Μου αρέσει να εξερευνώ άλλους πολιτισμούς, διαφορετικούς από εμάς, και το Νomads μου έδινε αυτή την ευκαιρία. Βγαίνοντας από το παιχνίδι, ήθελα να εξερευνήσω το βυθό των Φιλιππίνων κάνοντας καταδύσεις σε ένα από τα πιο φημισμένα για αυτό το σπορ μέρη του πλανήτη. Και, φυσικά, ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε διαφορετικές, αντίξοες συνθήκες και να έχω στις εμπειρίες μου κάτι τόσο μοναδικό.