Θυμάστε την ηθοποιό, Αθηνά Μαυρομάτη; Που είναι και τι κάνει σήμερα...

Θυμάστε την ηθοποιό, Αθηνά Μαυρομάτη; Που είναι και τι κάνει σήμερα...

Τη γνωρίσαμε μέσα από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και βιντεοταινίες που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τι κάνει, όμως, σήμερα η γοητευτική ηθοποιός Αθηνά Μαυρομάτη, με τα χαρακτηριστικά πλούσια μαύρα μαλλιά, η οποία είχε σταθερή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της δεκαετίας του '80 και υπήρξε μία από τις φαντασιώσεις των αντρών της εποχής;

«Αυτό τον καιρό κάνω πρόβες για ένα νέο θεατρικό που θα ανεβεί μετά τις γιορτές σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας» αναφέρει στην «Espresso», χωρίς να θέλει να πει περισσότερα ώσπου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Στην πραγματικότητα, η Αθηνά δεν έλειψε καμία σεζόν από το θεατρικό σανίδι, αφού από τότε που ξεκίνησε σε αυτόν τον χώρο τον υπηρετεί αθόρυβα και με συνέπεια. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Μέγκαν Μαρκλ: Οι σέξι φωτογραφίες που καίνε την μέλλουσα σύζυγο του Πρίγκιπα Χάρι! Έκλεισε το Instagram για να τις εξαφανίσει αλλά...

Στην τηλεόραση, ωστόσο, έχει να εμφανιστεί πολλά χρόνια, ενώ αποφεύγει και τα κοσμικά σουαρέ. «Από μικρή ηλικία ήξερα ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, γι' αυτό και όταν τελείωσα το σχολείο μπήκα κατευθείαν στη δραματική σχολή. Η ζωή μου ήταν στο σανίδι» μας λέει η ηθοποιός.

Με σύμμαχό της τον χρόνο, η Αθηνά Μαυρομάτη δεν έχει αλλάξει εμφανισιακά στο ελάχιστο από την περίοδο που ξεκινούσε -ενώ ήταν ακόμη στη σχολή- στο θέατρο Πορεία με τον «Μουγκό» του Στρατή Καρρά, αλλά και στο «Επτά επί Θήβας» που ανέβηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο Ηρώδειο την ίδια χρονική περίοδο.

Κλασικό ρεπερτόριο

Η καλλίγραμμη μελαχρινή ηθοποιός, όμως, έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στις βιντεοταινίες όπου πρωταγωνίστησε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, ανάμεσά τους ο Σωτήρης Μουστάκας, αλλά και ο Μιχάλης Μόσιος, ο θρυλικός «Ταμτάκος». Θεατρικά, εκτός από την επιθεώρηση με την οποία την έχουμε συνδέσει, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές, έχει συμμετάσχει και σε παραγωγές κλασικού ρεπερτορίου που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως η «Αννα Καρένινα», στο πλευρό της Μιμής Ντενίση. Θεατρικά υπήρξε καλλιτεχνικό ταίρι του Βασίλη Τσιβιλίκα, με τον οποίο έπαιζε ώσπου εκείνος έφυγε από τη ζωή. Τελευταίες θεατρικές εμφανίσεις της ήταν το επιτυχημένο «Οίκος ευγηρίας, η ευτυχισμένη Δύσις» στο θέατρο «Χατζηχρήστου» και το περσινό «Μας πήραν είδηση», στο θέατρο Eliart.

Δείτε επίσης: Ανατρεπτικός μπαμπάς ο Δημήτρης Κοργιαλάς! Βάζει τον 10 μηνών γιο του ναι...

Στο πλούσιο βιογραφικό της έχει και αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, από τις οποίες έχουν ξεχωρίσει η θρυλική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στον ΑΝΤ1, όπου υποδυόταν την Εκάτη, αντίπαλο της Βίρνας Δράκου (Κάτια Δανδουλάκη), αλλά και «Το μπέρδεμα» πλάι στον Γιώργο Κωνσταντίνου, που προβλήθηκε από το Star, καθώς και «Ο τέταρτος γάμος» από την ΕΡΤ, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Βασίλη Τσιβιλίκα.

Ευχαριστημένη

Η ίδια, μιλώντας για την καλλιτεχνική διαδρομή της, δηλώνει... πλήρης! «Είμαι χορτασμένη και ευχαριστημένη με όλα όσα μου έχουν δοθεί. Λίγα ή πολλά, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ευχαριστημένος με αυτά που του δίδονται» λέει και συνεχίζει αναφέροντας πως, αν και έχει κάνει κινηματογράφο, θα ήθελε να κάνει περισσότερο.

«Θα ήθελα να παίξω περισσότερο από την τηλεόραση» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ανάμεσα σε αυτά που θα ήθελα να κάνω μελλοντικά είναι να δανείσω τη φωνή μου σε κάποια σειρά κινούμενων σχεδίων, που είναι και το μόνο που δεν έχω κάνει έως σήμερα».
Στην προσωπική ζωή της η Αθηνά επιλέγει να κινείται διακριτικά! Ολα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο, ακόμη και την περίοδο που ήταν περισσότερο... προβεβλημένη με τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές δουλειές, φρόντιζε ώστε να την κρατά μακριά από τα φλας, καθώς, όπως η ίδια πιστεύει, δεν είναι κάτι που απασχολεί τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Νάντια Μπουλέ: Πιο αισθησιακή από ποτέ! Η φωτογραφία με εσώρουχα που κόβει την ανάσα!

Αν και στο παρελθόν είχε γίνει γνωστή η σχέση της με πετυχημένο θεατρικό επιχειρηματία, εκείνη ακόμη και τότε ήθελε να μιλάει μέσα από τη δουλειά της και όχι για το τι συμβαίνει όταν κλείνουν τα φώτα της σκηνής. Και έτσι πορεύεται έως και σήμερα...

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ