Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή η Λιόπη Αμπατζή

Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή η Λιόπη Αμπατζή

Η συγγραφέας Λιόπη Αμπατζή πέθανε σε ηλικία 47 ετών. Το τελευταίο αντίο, από συγγενείς και φίλους, θα δοθεί αύριο, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Παπάγου.

Η Λιόπη Αμπατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2004. Διαβάστε παρακάτω...

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2008 εκδόθηκε από το ΕΚΚΕ η μελέτη της με τίτλο «Προσεγγίζοντας το φαινόμενο του trafficking». Ασχολήθηκε με τη μελέτη του φύλου και της σεξουαλικότητας, της εργασίας και της μετανάστευσης στη σύγχρονη Ελλάδα.

Δείτε ακόμη: Θρήνος για πασίγνωστο ηθοποιό! Έφυγε από την ζωή η κόρη του!

Το 2009, κυκλοφόρησε από τον Κέδρο το βιβλίο της «Ποτό για παρέα». Σεξουαλική διασκέδαση στη σύγχρονη Ελλάδα, μια εθνογραφική έρευνα με συμμετοχική παρατήρηση ενός ολόκληρου κόσμου που βρίσκεται πλάι μας, τον κόσμο των μπαρ στα οποία εργάζονται οι λεγόμενες «κονσοματρίς».
Το 2013, ξεκίνησε την έρευνα και δούλεψε για την δημιουργία της ταινίας με τίτλο «Βυζιά» που έκανε πρεμιέρα το 2017 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το καθολικό αυτό πορτρέτο του στήθους είναι αποτέλεσμα σύμπραξης της ιδέας της Λιόπης Αμπατζή με την Ανιές Σκλάβου και τον Στέλιο Τατάκη στο τιμόνι της σκηνοθεσίας.

naftemporiki.gr