Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σκάει η βόμβα: Στην Κύπρο η Eurovision 2019! Γιατί ακυρώθηκε το Ισραήλ;

Σκάει η βόμβα: Στην Κύπρο η Eurovision 2019! Γιατί ακυρώθηκε το Ισραήλ;
News 26.05.2018 10:55

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Διαβάστε παρακάτω..

Δείτε ακόμη: Survivor - Trailer: Χαμός με Δαλάκα - Σαλταφερίδου! Ένταση στις καλύβες! (Βίντεο)

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Δείτε ακόμη: Υποκλινόμαστε στην Μαριάννα Τουμασάτου! Το βίντεο με την ανιψιά της από τις χημειοθεραπείας και ένα μεγάλο "Μπράβο"! (Βίντεο)

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με την Ελένη Φουρέιρα, και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Share