Η ανάρτηση κόλαφος γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στα social media! «Έφτασα στο ταμείο ανεργίας γιατί...»

Ο λόγος για...

Η ανάρτηση κόλαφος γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στα social media! «Έφτασα στο ταμείο ανεργίας γιατί...»

Ραγίζει καρδιές αλλά και προβληματίζει η ανάρτηση της γνωστής παρουσιάστριας, η οποία το τελευταίο διάστημα έμεινε χωρίς δουλειά.


Η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αφηγήθηκε την επίσκεψη της σε δημόσια υπηρεσία για να ενταχθεί στους άνεργους αλλά και το πως έφτασε εκεί μετά από 40 χρόνια δουλειάς! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η φωτογραφία της ημέρας από την Αντιγόνη Ψυχράμη! Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της που "έριξε" το διαδίκτυο!

Μάλιστα, συγκινεί με τις σκέψεις και τα ερωτήματα που θέτει για την πορεία της ζωής της, καθώς μετά από σαράντα χρόνια σκληρής δουλειάς καλείται να ζήσει με το ανεργιακό επίδομα.

Δείτε την ανάρτηση της:

«Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας!!! Πηγαίνοντας προς την κυβερνητική υπηρεσία να γραφτεί ως άνεργος πολίτης πια άκουγε στο ραδιόφωνο τυχαία ένα τραγούδι της Πάολα «έχει ένα θυμό η ψυχή μου κλπ». Βαλτή είσαι κοπέλα μου και εσύ; Έδωσε μια δυνατή σπρωξιά στο κουμπί και πάτησε το off.

Την έπιασε ένα παράπονο και έπνιξε ένα λυγμό στο λαιμό. Μετά από 40 χρόνια και μετά τα mid 50s της να εγγραφεί ως άνεργη. Αυτή που έδωσε μάχες σε όλη της τη ζωή 40 χρόνια σκληρής δουλειάς στους αιθέρες των Κυπριακών Αερογραμμών και 29 χρόνια στους ραδιοφωνικούς αιθέρες της πατρίδας της. Και ήταν γνωστό της πάσης ότι πάντα ήταν ενάντια στο ρατσισμό out loud open στις εκπομπές της. Ενάντια στον κάθε λογής αδικίας και κάθε μορφή διάκρισης.

Φυσικά δεν ήξερε τι θα αντίκριζε μπαίνοντας στο γραφείο ανεργίας. Ωστόσο η ζωή πολλές φορές μας οδηγεί στο αδιέξοδο της «επαιτείας».. από ένα κράτος αδύναμο να προστατέψει τον τίμιο εργαζόμενο, που πλήρωσε 40 χρονών κοινωνικές ασφαλίσεις, που πλήρωσε όλες τις οφειλές της στο φόρο εισοδήματος, που πληρώνει ανελλιπώς τα δημοτικά τέλη της, τα σκύβαλα της, το οικιστικό της δάνειο χωρίς να κόψει εδώ και 22 χρόνια καμία δόση πίσω και γενικά ένα φερέγγυο και νομοταγές άτομο.

Δείτε ακόμη: Survivor Panorama: Tα πρώτα πλάνα από την άφιξη της Ντάρια στο αεροδρόμιο!

Άρχισε που λέτε την χρονοβόρα διαδικασία για το ανεργιακό επίδομαααα. Καθισμένη στις μπλε καρέκλες αφού πήρε ένα λευκό και ένα γαλάζιο χαρτάκι περίμενε να δει στη οθόνη τον αριθμό της. Προηγούνταν 40 άτομα πριν από αυτή. Δίπλα της μια Σύρια νομίζω με ένα παιδάκι κάτω από την μπλούζα να θηλάζει με την μαντήλα στο κεφάλι και άλλα 4 παιδάκια να γυροφέρνουν στην αίθουσα φασαριόζικα. Λογής – λογής ταλαίπωρους αλλοδαπούς γύρω της και αυτοί άνεργοι περιμένοντας «άλλου είδους διευκολύνσεις» που δικαιωματικά τους προσφέρει το κράτος μας.

Όλες οι φυλές Ρωσσοπόντιοι, Σύριοι, κάτι πολύ σκουρόχρωμοι που δεν κατάλαβε από ποιά χώρα προέρχονται, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρωμά και ένας μεγάλος συρφετός γενικώς με τα κινητά να κτυπούν yia habibi yia leleli, και άλλους σκοπούς που δεν καταλάβαινε Χριστό σε τι γλώσσα ήταν τα ring tones. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι ρατσίστρια προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Όλοι εκεί πλάσματα του Θεού περιμέναμε να εξυπηρετηθούμε. Κάποιοι όμως της φάνηκαν έντονα επιτήδειοι. Το ύφος τους, τους πρόδιδε. Δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν ποτέ. Είδε οικογένεια που θα έπαιρναν 4 επιταγές. Ιντα να παν να δουλέψουν.

Ένοιωσε ξένη στην πατρίδα της που θέλει να πιστεύει οτι ίσως οι γεννημένοι Έλληνες Κύπριοι που πρόσφεραν 40 τίμια χρόνια εργασίας αυτό το τόπο ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο σωστή διάταξη για όλους που άοκνα πρόσφεραν τίμια εργασία σε αυτόν τον τόπο που ούτε έκλεψαν, ούτε έκαναν καμία υπεξαίρεση στη δουλειά τους και απλά τους κατάργησαν το πόστο τους. Φεύγοντας της είπαν ααα τώρα θα πας στη λεωφ. Αθαλάσσας να κάνεις αίτηση αν θα σου εγκρίνουν τον πλεονασμό. Και πόσο καιρό περίπου τόλμησε να ρωτήσει αν εγκριθεί θα πάρω τα τίμια λεφτά μου; Απάντηση: σε κανένα χρόνο κυρία περίπου του χρόνου τον Ιούνιο. Απορία είχε η έρμη: Και πως θα ζω μέχρι τότε; Με το ανεργιακό. Μάλιστα και σε πόσο καιρό θα πάρω τα πρώτα; Ε σε 30 ή 40 μέρες. Ένοιωσε την απόλυτη ισοπέδωση σαν άνθρωπος. Η αξιοπρέπεια της κατρακυλούσε μαζί της κατεβαίνοντας τις σκάλες. Μια κυρία πουλούσε έξω στο πεζοδρόμιο γλυσταρκές. Κόρη μου μα είσαι η Ρούλα; Όχι θκειούλα είμαι ένας αριθμός εδώ, ένας αριθμός στο ανεργιακο και ένας αριθμός στο ογκολογικό νοσοκομείο. Κουράστηκα να είμαι ένας αριθμός!!! Κάποτε είχα όνομα.

Εισήγηση: Μήπως οι ξένοι , οι πολιτικοί πρόσφυγες και γενικά οι αλλοδαποί δεν θα έπρεπε να έχουν ας πούμε 2 μέρες της βδομάδας μόνο γι αυτούς και μείς που είναι η πατρίδα μας τις δικές μας μέρες; Απλή απορία. Μην παρεξηγηθώ. Τελικά αξίζει να είσαι τόσο τυπικός στις υποχρεώσεις σου προς το κράτος; Της απάντησαν τα δάκρυα στα μάτια της στο αυτοκίνητο και ο Ρέμος να τραγουδά » θα έπρεπε να είσαι εδώ που σε χρειάζομαι». Μα ποιος ρε Ρέμο; Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ. Μόνος σου είσαι. Αι χεσε μας ρε Ρέμο τζιαι συ».

Ο λόγος για την παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγό, Ρούλα Γεωργιάδου.