Δύσκολες ώρες για γνωστό Έλληνα τραγουδιστή! Το βαρύ εγκεφαλικό και η μάχη για την ζωή του!

Ο λόγος για...

Δύσκολες ώρες για γνωστό Έλληνα τραγουδιστή! Το βαρύ εγκεφαλικό και η μάχη για την ζωή του!

Τον δικό του μοναχικό γολγοθά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ανεβαίνει εδώ και μερικές ημέρες ένας από τους θεμελιωτές του δημοτικού τραγουδιού, ο θρυλικός Δημήτρης Ζάχος, έπειτα από εγκεφαλικό το οποίο υπέστη στο σπίτι του στην Αιδηψό.


Ο 93χρονος τραγουδιστής της παραδοσιακής μας μουσικής, ο οποίος ήταν από τους πρωτοπόρους στο είδος του, αλλά κι εκείνος που έβαλε τα δημοτικά τραγούδια στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Διαβάστε παρακάτω...

Το μεγάλο παράπονό του, που αναφέρει πάντα με μεγάλη πικρία; «Δεν τον έχει καλέσει ούτε μια φορά ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην εκπομπή του» εξομολογείται στην «Espresso» ο επιστήθιος φίλος του και συνεργάτης για χρόνια Νίκος Μπελμέζος.

Δείτε ακόμη: Γενέθλια για την Ελένη Καρποντίνη: Η τρυφερή έκπληξη που της ετοίμασε ο Βασίλης Λιάτσος!


Πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Ζάχος ένιωσε έντονη δυσφορία στο σπίτι όπου μένει στην Αιδηψό. Αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό.

Σύμβολο
Σύμφωνα με συνεργάτες του, στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς η σύζυγός του, τα δύο παιδιά του και τα εγγόνια του. Ο μεγάλος καλλιτέχνης με τις εκατοντάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του έχει κατορθώσει να γίνει ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα στο δημοτικό τραγούδι και λόγω της παρουσίας του στις περίπου 60 ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ως τραγουδιστής, στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Ανδρέα Μπάρκουλη, του Κώστα Κακκαβά, του Γιάννη Βόγλη, της Τζένης Καρέζη, του Κώστα Καζάκου, της Κάκιας Αναλυτή και πολλών άλλων κορυφαίων πρωταγωνιστών.

Στο δημοτικό τραγούδι παρουσιάστηκε τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο. Ο Γιώργος Παπασιδέρης ήταν αυτός που τον «επέβαλε» στη δισκογραφική εταιρία Columbia μαζί με τον Γιώργο Κόρρο, με τον οποίο κατάφεραν να γίνουν ινδάλματα στα δημοτικά τραγούδια και τα πανηγύρια ανά την Ελλάδα. Δοξάστηκε σχεδόν σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό ως ο κορυφαίος όλων. Ευτύχησε να τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση τα τραγούδια «Μια βοσκοπούλα αγάπησα», «Μοδίστρες και κομμώτριες», «Θα βάλω βέρα», «Ενας αϊτός», «Γιώργηδες Γιώργηδες» και δεκάδες άλλα σπουδαία της παραδοσιακής μουσικής. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το καλλιτεχνικό τμήμα του ΟΤΕ σε μια μεγάλη εκδήλωση με δεκάδες καλλιτέχνες τίμησε τον Δημήτρη Ζάχο για την 70χρονη πορεία του στο τραγούδι.