Σταμάτης Σπανουδάκης: Η ληστεία, τα ναρκωτικά, ο Χριστός, το κλάμα, το αναπηρικό αμαξίδιο...

Σταμάτης Σπανουδάκης: Η ληστεία, τα ναρκωτικά, ο Χριστός, το κλάμα, το αναπηρικό αμαξίδιο...

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο Σταμάτης Σπανουδάκης με την σύζυγο του όταν διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι τους και τους το άδειασαν ενώ εκείνοι ήταν μέσα και κοιμόντουσαν!

Το περιστατικό έγινε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Άνω Καρελλάς στο Κορωπί... Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! "Έφυγε" από τη ζωή σπουδαία δημοσιογράφος!

...όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Espresso". Οι διαρρήκτες άρπαξαν μέσα από το σπίτι δύο κοσμηματοθήκες γεμάτες με χρυσαφικά, κειμήλια των γονιών του ζευγαριού και μετρητά. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 200.00 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Νεκρός από ναρκωτικά ο Σωκράτης Κόκκαλης Jr - Τι λέει η Αστυνομία;

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του Ντόρη διαπίστωσαν τη διάρρηξη μόλις ξύπνησαν, είδαν το σπίτι άνω κάτω και έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Δείτε ακόμη: Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Τα σχέδια γάμου με την αγαπημένη του Μαρία λίγο πριν τον ξαφνικό θάνατο...

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διαρρήκτες πήδηξαν πάνω από φράχτη του κήπου και μπήκαν στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιώντας σκάλα.

"Ο Χριστός με γλίτωσε από τα ναρκωτικά"

Η ιστορία ξεκινάει από την ηλικία των 16 ετών, όταν ο Σταμάτης Σπανουδάκης φεύγει από το σπίτι του, επειδή δεν τον άφηναν να γίνει μουσικός. Ξεκινάει να δουλεύει ως μπασίστας στα σκυλάδικα και να βγάζει πολλά χρήματα, ώστε να μπορεί να ζει ωραία. Εκεί γνώρισε αρκετούς μουσικούς και κάποια στιγμή ο Λουκάς Σιδεράς, ντράμερ του συγκροτήματος Aphrodite’ s Child, τον παίρνει και πάνε στο Παρίσι. Εκεί φτιάχνουν ένα γκρουπάκι με το όνομα Eros. Από εκεί ξεκινάει μία πορεία γεμάτη καταχρήσεις και μαυρίλα, την οποία όμως σύντομα ξεπέρασε και βρήκε τον εαυτό του.

Ασχολείται με τη ροκ μουσική και προσπαθούσε να αποκτήσει επιτυχία σε αυτό το είδος της μουσικής. Αυτές του οι προσπάθειες τον οδηγούν στο να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να πάει στην Αγγλία. Μετά από λίγο, όμως, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι αυτός ο προορισμός του: «Ωραίο το ροκ, αλλά υπάρχει κάτι ουσιαστικότερο. Κάτι πιο βαθύ, που για μένα τότε ήταν η κλασική μουσική. Οπότε η Γερμανία ήταν η μόνη λύση μου για να σπουδάσω», είχε δηλώσει στη Real Life.

Δείτε ακόμη: Εφιαλτικές στιγμές για τον Σπανουδάκη! - Διαρρήκτες του άδειασαν το σπίτι ενώ ήταν μέσα με την σύζυγο του!

«Στη Γερμανία έπαθα τη μεγάλη μου εσωτερική κρίση. Είχα φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Και εγώ και η Ντόρη (σ.σ Σπανουδάκη, σύζυγος του). Και από τους γκουρού και τα ναρκωτικά, που αποτελούσαν την εποχή μου και τη φύση μου και προς τα εκεί ψάχναμε και εγώ και η γυναίκα μου, που ήταν έξαλλο νιάτο επίσης, ξαφνικά βρεθήκαμε κοντά στο Χριστό», εξομολογείται ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Τότε ένας συμφοιτητής του τους μίλησε για το Χριστό. Η Ντόρη Σπανουδάκη πήγε αμέσως σε μία γωνία και ξεκίνησε να προσεύχεται. Ο σύζυγος της την χλεύαζε, αλλά δέχτηκε να πάνε την Κυριακή στην εκκλησία. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θυμάται: «Στάθηκα σε μία άκρη και έκλαιγα σε όλη τη διάρκεια της Λειτουργίας. Στο τέλος γονάτισα και είπα μέσα μου: “Χριστέ μου, εάν με ακούς, διώξε τη μαυρίλα και τη θολούρα. Γλίτωσε με από τον εαυτό μου. Και εγώ δικός σου. Για πάντα”».

Τώρα κάνοντας τον απολογισμό της νεανικής του ηλικίας καταλήγει: «Αυτή η περιπλάνηση στο εξωτερικό ήταν μία… χιπο-φτώχεια και μία τρέλα. Οι μουσικοί της δικής μου γενιάς, στα χρόνια του ’60, είχαμε το χασίσι σε ημερήσια διάταξη και το LSD ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ε, όλα αυτά σε τρελαίνουνε. Από τη στιγμή εκείνης της προσευχής δεν τα χρειάστηκα ξανά. Όλα στη ζωή έχουν να κάνουν με τη στιγμή. Σε μια στιγμή γεννιέσαι, σε μια στιγμή ερωτεύεσαι ή πεθαίνεις, σε μια στιγμή πιστεύεις, σε μια στιγμή αλλάζει η ζωή σου», καταλήγει.

Το πρόβλημα υγείας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του πέρασε πρόσφατα ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε στη Real και αναφέρθηκε πρώτη φορά ανοιχτά στο πρόβλημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Δείτε ακόμη: Το μυστικό που... έτρωγε τον Σωκράτη Κόκκαλη Jr και όλη η αλήθεια για τα ναρκωτικά!

«Ο Άγιος Σπυρίδων, εκτός από τα όσα ξέρουμε γι’ αυτόν, πιστεύω ότι έχει και πολύ χιούμορ. Με σήκωσε από το καροτσάκι, όπου ήμουν λόγω αφόρητων πόνων στη μέση, τις δύο μέρες που χρειάστηκαν για τη συναυλία στην Κέρκυρα.

Δείτε ακόμη: "Τίποτα δεν είναι δεδομένο..."- Το σπαρακτικό μήνυμα της Μαρίας Ελένης ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη!

Φεύγοντας, επανήλθα στον πόνο και στο πρόβλημα. Άρα, ο άγιος με έκανε καλά μόνο για την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους! Χρειάστηκαν μετά δύο χρόνια και δύο εγχειρήσεις για να επανέλθω στην “κανονικότητα”. Ας μην ξεχάσω τους γιατρούς, που, ο Θεός να τους έχει καλά, με στήριξαν και με γιάτρεψαν με τις γνώσεις τους. Όλη αυτή η περίοδος ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα. Επίσκεψη Θεού, λένε οι γέροντες την αρρώστια και τον πόνο. Πόσο δίκιο έχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης.