Μάνος Ελευθερίου: Αποτεφρώθηκε η σωρός του! Η ανάρτηση τις οικογένειας του για τις φωτιές που τσακίζει κόκκαλα!

Πως η Σύρος τιμά τη μνήμη του;

Μάνος Ελευθερίου: Αποτεφρώθηκε η σωρός του! Η ανάρτηση τις οικογένειας του για τις φωτιές που τσακίζει κόκκαλα!

Αποτεφρώθηκε στη Βουλγαρία η σορός του Μάνου Ελευθερίου, λίγο μετά την εξόδιο ακολουθία που έγινε την περασμένη Κυριακή από το Α’ νεκροταφείο!

Ο ποιητής είχε σαν επιθυμία η σορός του να αποτεφρωθεί και η οικογένεια του, τήρησε την τελευραία «χάρη» που είχε ζητήσει! Διαβάστε παρακάτω...

Για το σκοπό αυτό έπρεπε να φτάσει στη Βουλγαρία, μιας και στην Ελλάδα, δεν επιτρέπονται οι αποτεφρώσεις και η οικογένεια του έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση για το θέμα στα social media.

Δείτε ακόμη: Επίθεση άνευ προηγουμένου στον Καμμένο! «Μας αφήσατε να καούμε! Δεν βρίσκω το πτώμα του αδερφού μου!» (Βίντεο)


«Η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός» γράφει στη λεζάντα! Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Μάλιστα μια βδομάδα πριν φύγει από τη ζωή, ο Μάνος Ελευθερίου παρέδωσε το τελευταίο του μυθιστόρημα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου.

Δείτε ακόμη: Φωτιές Αττική: Το μήνυμα της Μαρία Μενούνος που ραγίζει καρδιές! Τι έγραψε στα social media...

Το βιβλίο αυτό θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τον επόμενο Νοέμβριο, ενώ το επόμενο διάστημα ο εκδοτικός οίκος θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τη μνήμη του συγγραφέα.

Η ανακοίνωση από τις εκδόσεις για τον ποιητή

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποχαιρετούν με οδύνη τον αγαπημένο φίλο, τον σπουδαίο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, αυτόν τον σπάνιο και φωτισμένο άνθρωπο που έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 80 ετών. Το πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας είναι πλέον από τα ξημερώματα της Κυριακής δραματικά φτωχότερο.

Η ανάερη φιγούρα του Μάνου δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Κίνησε για άλλους τόπους, που τόσο πολύ αγάπησε μέσα από τα γραπτά του. Το έργο του όμως θα παραμείνει ζωντανό, όπως και οι αναμνήσεις μας από εκείνον. Θα θυμόμαστε την καλοσύνη του, την ευγένεια και το ήθος του, τη δωρική μορφή του, τη σεμνότητα και τη γενναιοδωρία του και θα τα διαφυλάξουμε ως πολύτιμη σκευή για την υπόλοιπη ζωή μας. Το λεπτό χιούμορ, τα πειράγματα και ο αυτοσαρκασμός του, οι ιστορίες του και τα ανέκδοτά του, από το πιο καθημερινό μέχρι το πιο πνευματώδες, οι εβδομαδιαίες επισκέψεις του στα γραφεία μας στην Ιπποκράτους, θα μας λείψουν. Μόνη παρηγοριά η τύχη μας να τον γνωρίσουμε και η πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει απλόχερα πίσω του. Μάνο, θα μας συντροφεύεις για πάντα.

Δείτε ακόμη: Φωτιές Αττική: "Κλαίω για την Ελλάδα..." - Τα συγκλονιστικά μηνύματα της Ντενίση!

Η Σύρος τιμά τη μνήμη του

Με προτομή, ονοματοδοσία δρόμου και μουσείο στην Ερμούπολη θα τιμήσει η Σύρος τον Μάνο Ελευθερίου.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, στο νησί επρόκειτο να τοποθετηθεί προτομή του Μάνου Ελευθερίου, η οποία θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Ερμούπολης και πιθανότητα στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά από το κτίριο της Δημοτική Βιβλιοθήκης, στο σημείο που βρίσκονται και οι αντίστοιχες προτομές μεγάλων συριανών όπως του Εμμανουήλ Ροϊδη του Γεωργίου Σουρή, της Ρίτας Μπούμη – Παππά, του Τιμολέοντα Αμπελά και του Δημητρίου Βικέλα.

Επίσης, το όνομα του Μάνου Ελευθερίου, αναμφισβήτητα, θα δοθεί σε κάποιον από τους δρόμους της Ερμούπολης, μετά από σχετικές αποφάσεις ονοματοδοσίας που θα παρθούν από τα αρμόδια όργανα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως στο μέλλον πρόκειται να εξετασθεί σοβαρά και η δημιουργία μουσείου αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου.

Ήδη, ο ποιητής και στιχουργός είχε δωρίσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, μια πολύ μεγάλη γκάμα από συλλογές και προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία μπορούν να εκτεθούν σε μουσειακό χώρο.

Ωστόσο, η οικογένειά του είναι διατεθειμένη να διαθέσει για τις ανάγκες δημιουργίας μουσείου στην Σύρο όλα τα προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου λογοτέχνη, από ρούχα έως έπιπλα κλπ.