Γιάννης Γαλάτης: Συγκλονίζουν τα λόγια του! Το «παλάτι» του καταφύγιο για τους πυρόπληκτους!

Γιάννης Γαλάτης: Συγκλονίζουν τα λόγια του! Το «παλάτι» του καταφύγιο για τους πυρόπληκτους!

Μια πολύ συγκινητική κίνηση έκανε ο σχεδιαστής, Γιάννης Γαλάτης!

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπούνια, άνοιξε το παλάτι του στη Ραφήνα για τους πυρόπληκτους! Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Τους θυμάστε; Δείτε πώς είναι σήμερα οι σταρ της δεκαετίας του '80! (φωτογραφίες)

"Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής", λέει στην Espresso ο Γιάννης Γαλάτης, ο οποίος ήδη προσέφερε στέγη σε μια οικογένεια πυρόπληκτων της περιοχής που έχασε το σπίτι της, ενώ δυστυχώς το ένα μέλος της, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, απεβίωσε μόλις χθες.

"Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον Κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει που να μείνει. Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν γιο της να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς χθες την χάσαμε, μας λέει συγκινημένος ο θρυλικός σχεδιαστής και προσθέτει:

Δείτε ακόμη: Σοκαριστική αποκάλυψη! Πασίγνωστος ηθοποιός πάσχει από Πάρκινσον!

"Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε καίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο ημέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο,λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στεναχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα την γνώριζε πολλά χρόνια,ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδερφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου....", λέει.

Το πολυτελές σπίτι του Γαλάτι στην Ραφήνα σώθηκε από την προνοητικότητα μιας φίλης του, της κυρίας Σταύριας, που τον τελευταίο καιρό επίσης ,μένει εκεί με τον άντρα της.

"Γύρω στις 4 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε λέγοντας μου φοβισμένη: "Γιάννης θα καούμε!Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου, βλέπω να φτάνει ως εμάςς. Κάτι πρέπει να κάνουμε", λέει ο σχεδιαστής και από την Μύκονο που βρισκόταν έδωσε εντολή να αρχίσουν να βρέχουν όλο το σπίτ ιχρησιμοποιώντας τις βρύσες του κήπου.

Δείτε ακόμη: Άκης Σακελλαρίου: Η σπάνια νόσος και ο Γολγοθάς της οικογένειας! Τα λόγια έξω από την εντατική...

"Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με την βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών που μένει δίπλα μας κατάβρεχαν το σπίτι. Τελικά ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου 20 μέτρα μπροστά από το σπίτι μου. Αυτό το λες και θαύμα", υποστηρίζει ο ίδιος νομίζοντας ότι κάηκε μόνο η σημαία που βρισκόταν στην εκκλησία.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso