Άκης Σακελλαρίου: Όλη η αλήθεια για την υγεία του! Τα τελευταία νέα μέσα από το νοσοκομείο

Τι συμβαίνει με την υγεία του Άκη Σακελλαρίου; Όλες οι πληροφορίες μέσα από το νοσοκομείο

Άκης Σακελλαρίου: Όλη η αλήθεια για την υγεία του! Τα τελευταία νέα μέσα από το νοσοκομείο

Αγωνία επικρατεί τις τελευταίες δέκα μέρες για το τι συμβαίνει με τον Άκη Σακκελαρίου. Ο αγαπημένος ηθοποιός συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία έχοντας προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων.

Τι γίνεται όμως με την πορεία της υγείας του; Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η μεγάλη «μπίζνα» Χρηστίδου - Μαραντίνη! Οι προκλητικές διακοπές και το κράξιμο άνευ προηγουμένου!

Οι γιατροί είναι συγκρατημένοι και δεν θέλουν να λένε μεγάλα λόγια για να μην δώσουν ελπίδες ή να μην παρερμηνευτούν τα λόγια τους και δημιουργηθεί πανικός.

Ωστόσο η αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Άκη Σακελλαρίου είναι δεδομένη! Τα χαμόγελα επέστρεψαν στα χείλη της οικογένειας του όταν τους έγινε γνωστό πως θα αποσωληνωθεί.

Δείτε ακόμη: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αντώνης Βαρδής! Το σπαρακτικό μήνυμα του Γιάννη για τα γενέθλια του!

Η αγωνία όμως είχε χτυπήσει "κόκκινο" μέχρι να γίνει πραγματικότητα αυτή η κίνηση. Τις τελευταίες ώρες όμως έγινε αφού αποσωληνώθηκε και πλέον αναπνέει μόνο με τη βοήθεια μάσκας οξυγόνου.

Ο ηθοποιός έχει προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων (ή αλλιώς νόσο των κλιματιστικών). Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό πριν δέκα μέρες όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δείτε ακόμη: Τόλης Βοσκόπουλος: Το πρώτο μήνυμα μετά την νέα περιπέτεια με την υγεία του!

Τα πρώτα θετικά δείγματα φάνηκαν όταν οι γιατροί του χορήγησαν αντιβίωση και ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε καλά στην αγωγή.

Το μήνυμα που προκάλεσε ανησυχία

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε πριν λίγες μέρες η φίλη του Άκη Σακελλαρίου, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε ακόμη: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Διέψευσε τους γιατρούς! - Όλες οι εξελίξεις της υγείας του μετά την εντατική

Συγκεκριμένα η θεατρολόγος Μαριλένα Παναγιωτοπούλου δημοσίευσε δυο φωτογραφίες του Άκη Σακελλαρίου, οι οποίες όπως έγραψε χαρακτηριστικά ήταν από φωτογράφιση. Το concept ήταν διάσημοι να φωτογραφηθούν στο ίδιο σημείο όπου είχαν τραβήξει φωτογραφία όταν ήταν μωρά....

Στη λεζάντα είχε γράψει ένα συγκινητικό κείμενο για τον φίλο της.. "My friend and collaborator AKIS SAKELLARIOU is currently in hospital fighting for his life, following a severe case of legionnaires’ disease. He is so talented, so wonderful, so amazing and so young, literally and metaphorically. I am sending him all my love and positive energy: he is a fighter and I KNOW he will make it through. This photo by @georgekalfamanolis was taken in January 2016 and it is a recreation of the second photo, an original of Akis as a toddler, based on an idea by @athensvoice of a series of celebrity childhood photos and their remakes, called “”Back 2 the future”. The third one WILL BE of my dear friend as a very old man. IT HAS TO BE. " ενώ σε απάντηση σε σχόλιο φίλου τους επιβεβαίωσε πως η υγεία του Άκη Σακελλαρίου είναι κρίσιμη...

Έχει πάρει "φωτιά" το τηλεφωνικό κέντρο

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την υγεία του Άκη Σακελλαρίου είναι πραγματικά συγκινητικό και δεν είναι λίγοι αυτοί που καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου για να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του. Οι εργαζόμενοι όμως του νοσοκομείου έρχονται σε δύσκολη θέση αφού δεν μπορούν να δώσουν τέτοιες πληροφορίες. Ωστόσο μεταφέρουν τα μηνύματα στην οικογένεια του.

Η νόσος που μας "στέρησε" τον δημιοσιογράφο Μάνο Αντωνάρο

Στα μέσα Ιουλίου πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος βρίσκεται σε σοκ με τον θάνατο του Μάνου Αντώναρου. Τότε ήταν που ακούσαμε για πρώτη φορά την "Νόσο των Κλιματιστικών" ή αλλιώς "Νόσο των Λεγεωνάριων". Αν και η συγκεκριμένη νόσος έχει θνησιμότητα 5-10%, ο Μάνος Αντώναρος δεν τα κατάφερε....

Η αποκάλυψη που προκάλεσε ανησυχία - Και άλλο κρούσμα στον πολιτικό κόσμο

Πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, βγήκε σε τηλεφωνική γραμμή σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε πως πέρασε "ξυστά" από τη συγκεκριμένη νόσο και μάλιστα δεν είχε καταλάβει ότι είναι άρρωστος!

Ο οργανισμός του δεν είχε παρουσιάσει κάποια σοβαρή κάμψη ώστε να ανησυχήσει. Η γυναίκα του όμως η οποία είναι γιατρός, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του και τον πήγε "σηκωτό" στο νοσοκομείο! Εκεί οι γιατροί αρχικά δεν κατάλαβαν τι γίνεται και τι είχε ο δήμαρχος μέχρι που πήγε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Γιατροί και νοσοκόμοι έπεσαν πάνω του και στην κυριολεκτικά τον έσωσαν!

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Το συγκεκριμένο βακτήριο που έχει προσβάλει τον ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου (legionella) βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Παλαιότερα, το προσδιόριζαν ως βακτήριο – και αντιστοίχως ως νόσο- των κλιματιστικών διότι η εμφάνισή του ήταν συχνή στα μη καλά συντηρημένα και καθαρισμένα συστήματα κλιματισμού. Πλέον, όμως, οι ειδικοί γνωρίζουν πως εντοπίζεται σε πολλά συστήματα νερού και ύδρευσης, πχ σε πισίνες, συντριβάνια, spa κα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη.

Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο Legionella. Περισσότεροι ευάλωτοι, που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.

Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών παρουσιάζει επίσης διάρροια ή έμετο, ενώ οι μισοί ασθενείς περίπου παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.

Όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, ενώ η διάγνωση της συγκεκριμένης αναπνευστικής λοίμωξης γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.