Κατερίνα Στεφανίδη: Μια νευροψυχολόγος που έγινε "χρυσή" στην Ευρώπη!

Ποια είναι η "χρυσή" Κατερίνα Στεφανίδη;

Κατερίνα Στεφανίδη: Μια νευροψυχολόγος που έγινε

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή του βάθρου χάρη στην Κατερίνα Στεφανίδη!

Η 28χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ μας έκανε ξανά περήφανους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κάνοντας όλη τη χώρα να φωνάζει το όνομα της! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σαμαράς - Δεβετζή: Τα παιδία παίζει στη Μύκονο και κάνει πανικό! Απολαυστικό βίντεο...

Ποια είναι όμως η νεαρή αθλήτρια που μας έχει προσφέρει συγκινήσεις ουκ ολίγες φορές;

Η Κατερίνα φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και εκεί έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006.

Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ.

Την επόμενη χρονιά, κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Εκεί πήρε το πτυχίο της στην Νευροψυχολογία και αυτή την περίοδο κάνει διδακτορικό στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Το μεγάλο "μπαμ" για την αθλήτρια και το γεγονός που μας τη σύστησε είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με άλμα στα 4.85 μ, όπου έκανε την Ελλάδα πιο περήφανη από ποτέ.

Ο μεγάλος έρωτας που την βοήθησε στην επιτυχία

«Γνώρισα τον Μίτσελ Κρίερ, έναν αθλητή του άλματος επί κοντώ που με συμβούλευε στο άθλημά μου. Εμενε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, στο οποίο πήγα για αγώνες και εκείνος μου πρότεινε να με φιλοξενήσει στο σπίτι του. Γρήγορα γίναμε δύο πολύ καλοί φίλοι, αυτό που λες “αδελφές ψυχές”».

Δείτε ακόμη:Ρίκα Βαγιάνη: Περί καψούρας και άλλων κανιβαλισμών ο λόγος...

Αυτά έχει δηλώσει η διάσημη αθλήτρια για τον αγαπημένο σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ με τον οποίο είναι αχώριστοι και απολαμβάνουν μαζί κάθε επιτυχία της αθλήτριας!