Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Σκάνδαλο πάνω από τον τάφο κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή!

Τι δηλώνει ο γιος του;

Σκάνδαλο πάνω από τον τάφο κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή!
News 04.09.2018 08:02

Την ώρα που η είδηση του υποτιθέμενου θανάτου του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά έκανε τον γύρο του κόσμου, στην Αθήνα εκτυλισσόταν ένα άλλο "σκάνδαλο" με τον τάφο Έλληνα καλλιτέχνη που επίσης διακρίθηκε στο εξωτερικό, του Ντέμη Ρούσσου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αναγκάστηκε την περασμένη Πέμπτη να συζητά επί αρκετή ώρα προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα πράξει σχετικά με τον τάφο του Ντέμη Ρούσσου που βρίσκεται στο Α' Κοιμητήριο της πόλης από τότε που πέθανε τον Ιανουάριο του 2015. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Aναγνωρίζετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας; Είναι πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός!

Το θέμα που προέκυψε ήταν ότι έχει συμπληρωθεί η τριετία της δωρεάν παραχώρησης τάφου και η υτπηρεσία του δήμου έστειλε έγγραφο στις 30 Ιανουαρίου 2018 με την οποία ειδοποιούσε τον γιο του καλλιτέχνη, Κύριλλο Βεντούρη - Ρούσσο (το πραγματικό όνομα του Ντέμη ήταν Αρτέμης Βεντούρης - Ρούσσος), να προχωρήσει στην ανακομιδή των οστών του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, ο γιος του Ντέμη Ρούσσου προσήλθε έξι μήνες αργότερα, στις 18 Ιουλίου 2018, και κατέθεσε αίτηση ζητώντας να παραχωρηθεί ο τάφος στο Α' Κοιμητήριο δωρεάν και εσαεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανέφερε στην αίτηση του, μεταξύ άλλων, ότι:

Δείτε ακόμη: Ζέτα Μακρυπούλια: Η αινιγματική ανάρτηση και η βοήθεια των ακολούθων της!

-Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου να επισκεφθούν τον τάφο του Ντέμη Ρούσσου στο Α' Κοιμητήριο και μάλιστα είναι περισσότεροι από εκείνους που πηγαίνουν στο μουσείο που έχει δημιουργηθεί εις μνήμην του στην Ολλανδία!

-Όταν έγινε η ταφή τον Ιανουάριο του 2015, είχε λάβει υποσχέσεις από ανθρώπους του δήμου ότι τα οστά του πατέρα του θα έμεναν εκεί δωρεάν και εσαεί και δεν περίμενε να του ζητηθεί εκταφή.

-Θα δημιουργηθεί παγκόσμιο σκάνδαλο εάν τα οστά μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Δείτε ακόμη: Κατερίνα Στικούδη: Έγινε viral! Ο λόγος που το όνομα της φιγουράρει στα ξένα Μέσα!

Από εκεί και μετά, η υπόθεση πήρε την υπηρεσιακή της πορεία και κατέληξε την περασμένη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ανεδείχθη για πολλοστή φορά η δυσκολία σοβαρής προετοιμασίας ενός θέματος προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση με σαφές περιεχόμενο. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νώντας Λαμπρακάκης, διαφώνησε και επέμεινε μέχρι τέλους ζητώντας το θέμα να αναβληθεί και επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση. Η αρμόδια επί των κοιμητηρίων δημοτική σύμβουλος, Αθηνά Ζαφειροπούλου, μπέρδεψε, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα, τα δεδομένα λέγοντας άλλοτε ότι η εισήγηση αφορά την εσαεί παραμονή των οστών δωρεάν και άλλοτε να παραμείνουν αλλά μέχρι να μεταφερθούν στο Μαυσωλείο αυτό είναι μια ακόμη πονεμένη ιστορία του δήμου, καθώς δημιουργήθηκε προ 20ετίας για να δώσει λύση σε τέτοια ζητήματα, αλλά ουδέποτε απέκτησε ως χώρος το μέγεθος και την ακτινοβολία που θα το καθιστούσαν πόλο έλξης για επισκέπτες. Τον λόγο πήραν στη συνέχεια πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Share