Έλλη Στάη: Η αποστομωτική απάντηση της για τα χαμηλά νούμερα του Open!

Μίλησε σαν σιδηρά κυρία!

Έλλη Στάη: Η αποστομωτική απάντηση της για τα χαμηλά νούμερα του Open!

Την Έλλη Στάη φιλοξένησαν πριν από λίγα λεπτά στον αέρα του Θέμα 104,6 και στην εκπομπή «Μαζί Δεν Κάνουμε» οι Μπάμπης Κούτρας, Νίκος Φελέκης και Θανάσης Τσεκούρας.

Η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Open Tv ρωτήθηκε αρχικά από τον Μπάμπη Κούτρα πώς ήταν το ξεκίνημα μετά το από περίπου πέντε χρόνια απουσίας από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Το Open πάει για κλείσιμο πριν ακόμα ανοίξει; Ο πονοκέφαλος του Σαββίδη και το έκτακτο meeting!


Μετά το μαύρο στη ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 η Έλλη Στάη επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις 24 Οκτωβρίου από τη συχνότητα του Open.


«Ζήσαμε την πτώση του μιντιακού συτήματος. Είμαστε σε μεταβατική στάση. Η οικονομική κρίση το χώρο των μίντια τον πήρε σαν ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά η Έλλη Στάη.


Δείτε ακόμη: Συλλεκτικό! Όταν η Μενεγάκη αποκάλυπτε πως έριξε το Λάτσιο 20 χρόνια πριν!


Στην ερώτηση αν ο ανταγωνισμός με την έλευση του νέου καναλιού θα δώσει ώθηση η έμπειρη δημοσιογράφος απάντησε: «Το ξεκίνημα από το μηδέν είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Η τηλεόραση επειδή είναι περίπλοκη έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Εμένα μου έτυχε ο κλήρος να το ανοίξω το κανάλι κάτι που δεν συνηθίζεται και έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην ενημέρωση. Ήμουν η τελευταία το βράδυ που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ και τώρα είμαι η πρώτη που ανοίγει ένα μεγάλο κανάλι».


Ο Μπάμπης Κούτρας ανέφερε ότι σε πολλά σημεία το δελτίο του Open θυμίζει το παλιό Mega. «Το δελτίο έχει δώσει το ελάχιστο από αυτό που έχει να δώσει. Άνθρωποι που ασχοληθήκαμε όλοι με όλα. Δημοσιογράφοι που κάναμε και θέματα τεχνικά ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να κάνουμε και τη δουλειά μας. Το ενημερωτικό τμήμα είναι δυναμικό. Σου θυμίζει Mega γιατί έχει πολύ καλούς δημοσιογράφους του Mega που είχαν μείνει έξω από την καθημερινή δουλειά. Ίσως να σου το θυμίζει γιατί το Mega είναι το κανάλι που έκλεισε και το Open το κανάλι που άνοιξε. Αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι το παλιό Mega. Τα κακά στοιχεία είναι χαρακτηριστικά από τα οποία θέλω να είμαστε μακριά. Την πρώτη μέρα του δελτίου είπα ότι θέλουμε να κάνουμε δημοσιογραφία με ειλικρίνεια και ηθική. Αυτά τα δύο με ενδιαφέρουν πάρα πολύ».

Στην ερώτηση για το αν θα έχει «παράθυρα» το δελτίο είπε: «Θα έχουμε και ήδη είχαμε. Η προσπάθειά μας είναι να έχουμε ισορροπία. Δεν θέλουμε κουβέντα για την κουβέντα».

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη τώρα! Τα καυτά sms που έστειλε η Σπυροπούλου σε Σκορδά και Ουγγαρέζο!

Η Έλλη Στάη αποκάλυψε επίσης πως μετά το νέο έτος θα ξεκινήσει η δικής της εκπομπή η οποία θα έχει την κλασική μορφή του πολιτικού talk show. Είπε χαρακτηρικά: «Επειδή πάμε σε εκλογές αναγκαστικά θα έχουμε και περισσότερη πολιτική με θέματα που θα ανοιχτούν».

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης και στην επιτακτική ανάγκη το δελτίο ειδήσεων να έχει να δώσει κάτι παραπάνω στον τηλεθεατή: «Στις 7 δεν έχω ξανακάνει ενημέρωση. Το μόνο που ξέρω είναι πως η νύχτα έχει μικρύνει στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν βγαίνει έξω τα βράδια. Αυτό το βραδινό δεν υπάρχει πια».

Τέλος αναφέρθηκε και στο Διαδικτύο και στο πόσο επηρεάζει την τηλεόραση η ταχύτητα με την οποία ο κόσμος ενημερώνεται από το Ιντερνετ: «Είμαι ακόμα σταθερά στο Διαδίκτυο και θα παραμείνω. Η είδηση που ανεβαίνει το πρωί στο διαδίκτυο πρέπει να είναι το βράδυ στο δελτίο πρώτη είδηση. Αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να δοθεί με άλλη οπτική. Αυτό είναι δύσκολο για την ενημέρωση. Τα δελτία κάποτε είχαν μόνο το ραδιόφωνο. Τώρα πρέπει να του δώσουμε μια περαιτέρω ματιά και εκεί μπορεί να βοηθήσει το παράθυρο στοχευμένα, είτε με καλεσμένο είτε με τους δημοσιογράφους μεταξύ μας.