Δούκισσα Νομικού: Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει! Πως το αντιμετωπίζει η ίδια...

Δεν έχει μιλήσει σχεδόν ποτέ για αυτό! Η σπάνια εξομολόγηση...

Δούκισσα Νομικού: Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει! Πως το αντιμετωπίζει η ίδια...

Από μια σπάνια «πάθηση» πάσχει η Δούκισσα Νομικού.

Η καλλονή αποκάλυψε σε παλαιότερη συνέντευξη πως έχει ετεροχρωμία της ίριδας. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση κατά την οποία το ένα μάτι είναι άλλο χρώμα από το άλλο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σοκ! Πέθανε γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός!

Στην ίδια συνέντευξη η Δούκισσα ανέφερε πως είχε κόμπλεξ ως παιδί για αυτό της το χαρακτηριστικό. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση τι δεν της αρέσει πάνω της είχε απαντήσει:
Θα σου πω κάτι που όχι ακριβώς δεν μου άρεσε, αλλά μου φαινόταν περίεργο, γιατί δεν το έβλεπα στις φίλες μου. Έχω διαφορετικά μάτια. Το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο“.
Δείτε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στα μάτια της:




Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή επίσης ως heterochromia iridis, είναι κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία (ολική ετεροχρωμία).

Δείτε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: Η πικρή εκδίκηση στον Σαββίδη! Με ποιον πασίγνωστο παρουσιαστή θα συνεργαστεί μετά το Open;



Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη και αυτό αποκαλείται «μερική ετεροχρωμία» (partial heterochromia).

Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό.