'Ελενα Ακρίτα: "Όλες αυτές οι απειλές για τη ζωή μου.."- Η μήνυση στον Μάρκο Σεφερλή!

Τι απαντάει δημόσια η Ακρίτα για τον ηθοποιό και τις απειλές που δέχεται;

'Ελενα Ακρίτα:

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος σε συνέντευξή της φαίνεται ανυποχώρητη στην κόντρα της με τον ηθοποιό!

H Έλενα Ακρίτα μετά τη μήνυση και την τηλεοπτική συνέντευξη του Μάρκου Σεφερλή στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον Alpha, περνά στην αντεπίθεση και δηλώνει πως σκέφτεται να απαντήσει... με μήνυση, στη μήνυση του Μάρκου Σεφερλή. Διαβάστε παρακάτω...

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη "Lifo.gr" φαίνεται ανυποχώρητη στην κόντρα με τον ηθοποιό. «Πληγώσανε το παιδί του αυτά που έγραψα εγώ και όχι αυτά που γράφει και παρουσιάζει ο πατέρας του στο Δελφινάριο»; Λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του αλλά και όσων απειλούν τη ζωή της.

Δείτε ακόμη: Nomads 2: Επέστρεψε η Δήμητρα Αλεξανδράκη από την Μαδαγασκάρη. Οι πρώτες δηλώσεις!( βίντεο)

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Με την περίπτωση του Σεφερλή γιατί ασχοληθήκατε;

Μα και βέβαια θα ασχολούμαι, αυτό το «μα γιατί ασχολείσαι» μας πήρε στον λαιμό του και γίναμε παθητικοί θεατές των πάντων γύρω μας. Οσο υπάρχουν Σεφερλήδες εγώ δεν θα τους προσπερνώ. Μέχρι να κουραστώ.

Ναι αλλά αυτό συμβαίνει χρόνια. Γιατί να μιλήσετε τώρα; Επίσης ήταν επιλογή και των επιχειρηματιών του Παλλάς, δεν πήγε να τους επιβληθεί.

Και στο κείμενό μου γράφω ότι καταρχάς το Παλλάς δεν είναι κατά κανένα τόπο η κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Οι ανοησίες που έχω δει στο Παλλάς τα τελευταία χρόνια ων ουκ έστιν αριθμός. Για μένα κολυμβήθρα δεν είναι ούτε καν το Εθνικό Θέατρο όταν έχει μια κακή παράσταση. Το Παλλάς πάντα έκανε ψυχαγωγικά θεάματα που γέμιζαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Θεωρώ ότι είναι μια ανόητη επιλογή. Αν είχε γίνει η παράσταση δεν θα έγραφα, δεν παίζω με το ψωμάκι του κόσμου και υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ των ηθοποιών που εκτιμώ. Δεν είμαι κριτικός, είμαι δημοσιογράφος 40 χρόνια και έχω άποψη, πώς να το κάνουμε.

Η μήνυση τι αναφέρει; Ποια είναι τα μηνύσιμα στοιχεία;

Δεν έχει έρθει η μήνυση. Φαντάζομαι ότι την ετοιμάζουν. Πραγματικά όμως δεν έχω πει τίποτα το μηνύσιμο. Δεν έχω πει ποτέ κανέναν, ούτε τον χειρότερο άνθρωπο τρας ή σκουπίδι. Αυτός λέει είπατε στο παιδί μου ότι ο πατέρας του είναι τρας; Όχι. Λέω ότι το θεατρικό ήθος του τρας – και το ξαναλέω αυτό- δεν θα μας λείψει καθόλου. Όχι αυτός, αυτό. Δεν έχω πει πουθενά ότι οι θεατές έχουν μυαλό κότας. Διαβάστε το ξανά. Και εν πάση περιπτώσει, είμαι τόσα χρόνια δημοσιογράφος αν μη τι άλλο ξέρω να γράφω, να είμαι προσεκτική, να μετράω κάθε λέξη και ξέρω να χρησιμοποιώ πολύ καλά τα σημεία της στίξης και να τα βάζω εκεί που πρέπει γιατί μπορεί να αλλάξουν ένα νόημα. Δεν υπάρχει τίποτα να μηνύσει. Όσο για το παιδί του, υπεύθυνος είναι αυτός. Εγώ γιατί; Πληγώσανε το παιδί του αυτά που έγραψα εγώ και όχι αυτά που γράφει και παρουσιάζει ο πατέρας του στο Δελφινάριο;

Είδατε την τηλεοπτική συνέντευξη που μιλώντας για την υπόθεση δάκρυσε;

Όχι, συγνώμη κιόλας αλλά εκείνη την βραδιά ήμουν στην πρεμιέρα του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Μου το είπαν και διάβασα πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις.

Δείτε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: Επιστρέφει με καθημερινή εκπομπή! Ιδού οι αποδείξεις!

Δεν είδατε το βίντεο;

Όχι, δεν τα κάνω αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν σας ταράζει να βλέπετε έναν άνθρωπο να κλαίει επικαλούμενος και το παιδί του; Δεν σας βάζει σε δεύτερες σκέψεις;

Όχι μόνο να με ταράξει, αλλά να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια θα μπορούσε αν έφταιγα εγώ που στεναχωρήθηκε το παιδί του. Όταν εκείνος χτίζει την εικόνα -για την οποία το παιδί του είναι περήφανο όπως διάβασα ότι είπε- δεν καταλαβαίνω γιατί θα κλάψω; Είναι άλλο η σάτιρα και άλλο η χλεύη. Επίσης μην μου μιλάνε για Αριστοφάνη. Ο Αριστοφάνης ήταν πριν κάποιους αιώνες. Δεν τον πρόλαβα (χαμογελά) αλλά ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα. Δείτε τις ταινίες του Ρίζου: ήταν επιλογή του να προβάλει το ύψος του και να το σατιρίσει ο ίδιος. Αν εγώ είμαι παχύσαρκη και κάνω πλάκα με την παχυσαρκία μου είναι οk.

Γιατί ενώ έχουν γραφτεί τόσα κατά καιρούς στράφηκε εναντίον σας;

Γιατί εγώ είμαι η Έλενα Ακρίτα. Θες να μιλάμε ανοιχτά; Γιατί αυτό θα του κάνει τη διαφήμιση, γιατί στο μυαλό του η κόντρα με εμένα είναι που θα πάρει διάσταση. Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο σε σχέση με την σάτιρα. Με ρωτάνε γιατί δεν γράφετε για τον Λαζόπουλο; Μα έχω γράψει στα ΝΕΑ τρεις φορές για τον Λαζόπουλο και μάλιστα με εξαιρετικά αυστηρούς τόνους. Μην μου λένε λοιπόν «γιατί δεν γράφετε;». Η απάντηση είναι «γιατί δεν διαβάζετε αυτά που γράφω;».

Διάβασα σε ανάρτηση φίλου στο facebook ότι η Ελενα Ακρίτα δεν δικαιούται να τα λέει αυτά για τον Σεφερλή, γιατί και η ίδια έχει χλευάσει τον Σόιμπλε για την αναπηρία του.

Δεν έγινε έτσι. Είχε γράψει κάποιος κάτι σχετικό στα social media και εγώ είχα βάλει από κάτω μια φατσούλα ή ένα γέλιο. Παρόλα αυτά, κακώς είπα ότι το βρήκα αστείο. Κακώς, κάκιστα. Δεν σχολίασα λοιπόν εγώ, αντέδρασα σε αυτό και ήταν μια λανθασμένη αντίδραση μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που την έκανα.

Προέτρεψε ο κύριος Σεφερλής το κοινό να δει στο Υoutube την θεατρική σας παρουσία στην παράσταση «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και να ακούσει το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε αυτήν.

To πιο σωστό πράγμα είναι ότι ναι, δεν ήμουν καλή. Ε και λοιπόν; Αυτό που λέει για το λεξιλόγιο δεν ισχύει, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιο λεξιλόγιο, πέρα από την λέξη «μαλακίες» που μου αρέσει πάρα πολύ. Ανήκω και σε μια γενιά που με κάνει λίγο συντηρητική σε αυτά. Ξέρετε ότι μπορώ να του κάνω αγωγή με αυτά που λέει; Έχω μια εξαιρετική δικηγόρο, την Χριστίνα Παναγουλέα, αυτή που είχα και στον «Στόχο» που μου ζήτησε δημόσια συγνώμη για το θέμα της σύνταξης. Είναι επίσης η δικηγόρος με την οποία ετοίμασα και αυτή την εβδομάδα θα παραλάβει ο κύριος Χρήστος Σκαλούμπαγκας την δική του αγωγή. Γιατί εγώ δεν κάνω πίσω. Στο θέατρο λοιπόν δεν είπα καμία τέτοια λέξη και σας παραπέμπω στο κείμενο που έγραψε για αυτό ο Άρης Δημοκίδης στη LifO. Σαφώς η αντίδραση του κυρίου Σεφερλή είναι επίσης μηνύσιμη απέναντί μου απ’ ότι μου λέει το γραφείο.

Δηλαδή σκέφτεστε να κάνετε μήνυση στο Σεφερλή;

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά…

Απειλές δέχεστε;

Α ναι, να πω κάτι: όλα αυτά που στέλνετε στο inbox oι θαυμαστές του κυρίου Σεφερλή και όχι μόνο, συγκεντρώνονται και προωθούνται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όσοι νομίζετε ότι τα ψευδώνυμα θα σας σώσουν να σας πούμε ότι το ηλεκτρονικό αποτύπωμα είναι όπως το αποτύπωμα που έχουμε στο δαχτυλάκι μας. 'Ολες αυτές οι απειλές για τη ζωή μου και την ζωή της οικογένειάς μου, οι χυδαίες ύβρεις… Εδώ έκανα αγωγή στον Σκαλούμπαγκα, πιστεύεις Kατερίνα ότι θα χαριστώ σε όλους αυτούς; Τους οποίους προφανώς κάποιους τους έχει αμολήσει...