Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος...

Ιστορικό πρόσωπο...

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος...

Τον θάνατο του δημοσιογράφου Χρήστου Νάτσιου ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Ο Χρήστος Νάτσιος γεννήθηκε το 1937 στο Λυκούδι Ελασσόνας. Διαβάστε παρακάτω...

Ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΕΑΜ που εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, ο Νάτσιος αποβλήθηκε από όλα τα Γυμνάσια της Θεσσαλίας. Τελικά ολοκλήρωσε το σχολείο στην Αθήνα και, αργότερα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Δείτε ακόμη: Τηλεθέαση: Μενεγάκη vs Στεφανίδου! Ποια είναι η "βασίλισσα" της μεσημεριανής ζώνης;

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και υπέστη επανειλημμένα πολιτικές διώξεις. Κατά την περίοδο 1973-1974 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά τη δικτατορία συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην επανασύσταση της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης.

Δείτε ακόμη: Μέγκι Ντρίο: Πόσα λεφτά της έδωσε ο Ατζούν για να μπει στο Survivor; Χρυσάφι στα πόδια της!

Παράλληλα, ήταν μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης Διανοουμένων – Καλλιτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ).

Ως ηθοποιός, έλαβε μέρος σε 49 κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ τις δεκαετίες 1970-1980. Από το 1978 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και υπήρξε μέλος του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμη: Μαρία Μπεκατώρου: Ευχάριστα νέα για την παρουσιάστρια!

«Ο Χρήστος Νάτσιος ήταν ένας ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, πάντοτε πιστός στους αγώνες και στις αρχές του, που υπηρέτησε τίμια τη δημοσιογραφία», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους οικείους του. Η κηδεία του Χρήστου Νάτσιου, που έφυγε στα 82 του, έγινε χτες στις 2:30μμ στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.