Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Στα δικαστήρια ο Ανδρέας Φουστάνος! Τι συνέβη;

Πολύ δύσκολες ώρες!

Στα δικαστήρια ο Ανδρέας Φουστάνος! Τι συνέβη;
News 21.02.2019 11:22

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετώπιζε ο πλαστικός χειρούργος, Ανδρέας Φουστάνος.

Αρχικά,σε βάρος του πλαστικού χειρούργου είχε καταλογιστεί φοροδιαφυγή 2.500.000 ευρώ σε βαθος 13 ετών για τα οποία ελεχθηκε από την εφορία. Διαβάστε παρακάτω...


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση αποφάσισε την απαλλαγή του κατηγορουμένου καθώς τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται μέχρι το 2010 είχαν παραγραφεί ενώ για τα υπόλοιπα έτη μετά από επανέλεγχο του καταλογίστηκε ποσό ύψους 400.000 ευρώ το οποίο και κατέβαλε, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε βεβαίωση του ΚΕΦΟΜΕΠ οτι ουδεμία οφειλή έχει πλέον ο πλαστικός χειρούργος απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και έτσι η απαλλαγή του ήταν μονόδρομος για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πώς είχε σκάσει το θέμα με την φοροδιαφυγή του Φουστάνου

Είναι από τους πιο γνωστούς Έλληνες γιατρούς και πλέον, στη λίστα των κατηγορουμένων με τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Λίγο μετά από την χθεσινή βόμβα για τους επιχειρηματίες που χάνουν τα σπίτια τους (Δείτε εδώ) ο Ανδρέας Φουστάνος πιάστηκε και εκείνος στην φάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλαστικό χειρουργό ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο πλαστικός χειρουργός πιάστηκε στη «δαγκάνα» των φορολογικών αρχών καθώς ήταν ένας από τους μεγαλογιατρούς που ελέγχθηκαν εξονυχιστικά τα τελευταία χρόνια.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) «ξεσκόνισε» τα δηλωθέντα εισοδήματα, τις καταθέσεις αλλά και περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Φουστάνου και φέρεται να κατέληξε σε πόρισμα μεγάλης φοροδιαφυγής.


Στο «δια ταύτα» του πορίσματος, οι πληροφορίες λένε ότι περιγράφεται απόκλιση μεγαλύτερη των 800.000 ευρώ μεταξύ των εισοδημάτων που ο πλαστικός χειρουργός έχει δηλώσει στην Εφορία και των καταθέσεων του σε ελληνικές τράπεζες. Διαφορά που μέχρι τώρα, οι ελεγκτικές αρχές έκριναν ότι δεν δικαιολογείται.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κ.Φουστάνου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του πλαστικού χειρουργού ποινική δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος: για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).


Η δικογραφία του Ανδρέα Φουστάνου βρίσκεται πλέον στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τον γιατρό σε απολογία.


Αξιοσημείωτο είναι το ότι επειδή στο παρελθόν ο πλαστικός χειρούργος είχε απασχολήσει ξανά το Εφετείο για χρέη στην ΔΕΗ, έχουν δεσμεύσει την περιουσία του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018!

Share