Σοκ στην showbiz! Γάζωσαν 20χρονο τραγουδιστή που αποκοιμήθηκε στο αμάξι του!

Έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητο!

Σοκ στην showbiz! Γάζωσαν 20χρονο τραγουδιστή που αποκοιμήθηκε στο αμάξι του!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος Αφροαμερικανός, ο οποίος αποκοιμήθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, σε χώρο στάθμευσης φαστ φουντ.

Ο Ουίλι Μακόι γαζώθηκε από τις σφαίρες έξι αστυνομικών, που τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 25 φορές, στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος, το αυτί, το χέρι και τους ώμους.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου, στην πόλη Βαλέχο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό το επίπεδο χρήσης βίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να εξηγήσει γιατί πυροβόλησαν τόσες φορές κάποιον», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ενήργησαν «σαν να βρίσκονταν σε σκοπευτήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μελίσα Νολντ.

Ποιος ήταν ο 20χρονος και πώς σκοτώθηκε

Ράπερ που ονειρευόταν να γίνει διάσημος, ο Μακόι είχε πάει να τελειώσει μια ηχογράφηση στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειάς του κι αποφάσισε να πάει να αγοράσει κάτι να φάει σε μεξικάνικο φαστ-φουντ, αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βαλέχο, υπάλληλοι του εστιατορίου τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να ειδοποιήσουν πως ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στο ντράιβ-ιν, με τη μηχανή αναμμένη και τον οδηγό γερμένο στο τιμόνι.


Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι αντιλήφθηκαν πως υπήρχε ένα πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατ' αυτούς, ο Μακόι ξύπνησε καθώς αξιολογούσαν την κατάσταση, έκανε κίνηση να πιάσει το όπλο κι αγνόησε τις εντολές τους να σηκώσει «τα χέρια στον αέρα».

«Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βαλέχο.

Σύμφωνα με τις αρχές, το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο ήταν γεμάτο και από τον σειριακό αριθμό του εξακριβώθηκε ότι είχε κλαπεί στη γειτονική Πολιτεία Όρεγκον.

Ωστόσο η δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου δεν πείστηκε, υποστηρίζοντας πως εάν οι αστυνομικοί θεωρούσαν πραγματικά πως απειλούνταν, θα όφειλαν να καλυφθούν πίσω από τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τις σειρήνες ή ένα τηλεβόα για να ξυπνήσουν τον νεαρό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό συμβαίνει στις ΗΠΑ. Ο θάνατος του 20χρονου προστίθεται σε μια ατελείωτη σειρά επεισοδίων στα οποία έχουν εμπλακεί αστυνομικοί.

Ειδικά η αστυνομία της Βαλέχο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για βαρβαρότητα, όπως το 2017, όταν στέλεχός της καταγράφηκε σε video να χτυπάει επανειλημμένα στο πρόσωπο έναν άνδρα πεσμένο κάτω.

Πέρυσι, άλλο video κατέγραψε αστυνομικό καθώς ξυλοκοπούσε με φακό έναν άνδρα στον οποίο είχαν περαστεί ήδη χειροπέδες και ήταν ακινητοποιημένος από συνάδελφό του.