Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο!

Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής
News 22.02.2019 07:23

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Πίτερ Τορκ, ένα από τα τέσσερα μέλη του θρυλικού τηλεοπτικού συγκροτήματος των Monkees, σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

«Ο φίλος, μέντορας και δάσκαλος μας, αυτή η υπέροχη ψυχή, ο Πίτερ Τορκ, έφυγε από αυτόν τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. διαβάστε παρακάτω...

Ο μπασίστας και οργανίστας του συγκροτήματος, ο οποίος μάλιστα τραγουδάει και σε ορισμένα τραγούδια του συγκροτήματος, είχε διαγνωστεί με μία σπάνια μορφή καρκίνου της γλώσσας το 2009.Οι Monkees (Μάικ Νέσμιθ, Ντέιβι Τζόουνς, Πίτερ Τορκ και Μίκι Ντόλενζ) υπήρξαν μία ιδίαιτερη περίπτωση συγκροτήματος, καθώς συγκροτήθηκαν για να πρωταγωνιστήσουν στην κωμική τηλεοπτική σειρά «The Monkees», η οποία «έτρεξε» για δύο τηλεοπτικές σεζόν κατά τη διετία 1966-68, με την τετράδα να συνεχίζει, ωστόσο, να ηχογραφεί και μετά την ακύρωση της, μέχρι το 1971.

Παρά τη μικρή τηλεοπτική ζωή της, η σειρά κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Έμμυ, αυτά της Καλύτερης Κωμικής Σειράς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε Κωμική Σειρά, το 1967.


Οι Μάικ Νέσμιθ, Ντέιβι Τζόουνς, Πίτερ Τορκ και Μίκι Ντόλενζ ποζάρουν με τα βραβεία που κέρδισαν στη 19η τελετή απονομής των βραβείων Έμμυ, στην Καλιφόρνια, το 1967. (AP Photo)
Διάσημοι για την «καθαρή» εικόνα τους, οι «Monkees» λανσαρίστηκαν ως η αμερικανική απάντηση στους Beatles, οι οποίοι κυριαρχούσαν στα ακούσματα της αμερικανικής νεολαίας κατά τα μέσα της δεκαετίας του '60.

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους συγκαταλέγονται τα κομμάτια «Daydream Believer», το πολυδιασκευασμένο «(I'm Νot Your) Steppin' Stone» και το πασίγνωστο «I'm a Believer».

Share