Πρωταγωνιστής της σειράς «Έλα στη θέση μου» αποκαλύπτει: «Έχω δεχθεί πρόταση για ριάλιτι αλλά...»!

Αυτό δεν το περιμέναμε!

Πρωταγωνιστής της σειράς «Έλα στη θέση μου» αποκαλύπτει: «Έχω δεχθεί πρόταση για ριάλιτι αλλά...»!

Εδώ και τρία χρόνια υποδύεται τον Δαμιανό στην κωμική σειρά του ALPHA «Έλα στη θέση μου» και αισθάνεται πολύ τυχερός γι' αυτό.

Ο Μιχάλης Μαρίνος, περί αυτού ο λόγος, υπερασπίζεται τον ήρωα που υποδύεται, μιλά για τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην τηλεόραση και δεν διστάζει να πει τι δεν πήγε καλά με το MEGA. Διαβάστε παρακάτω...

Με δεδομένο το ότι πρωταγωνιστήσατε σε αρκετές σειρές του MEGA, πώς νιώσατε όταν είδατε το μαύρο στη συχνότητα του;
«Καλές σειρές έχουν κάνει όλα τα κανάλια. Ομως σίγουρα το MEGA σήμανε ένα τέλος εποχής. Δυστυχώς, κάποιοι που θα μπορούσαν να το σώσουν, δεν το κατάφεραν. Ας μας γίνει μάθημα, να είναι πιο προσεκτικοί αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις».

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό σκηνικό σάς ενδιαφέρει;
«Υπάρχει μια ποικιλία και αυτή είναι η τηλεόραση. Δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη. Πρέπει να υπάρχουν επιλογές και να μπορεί ο κόσμος να ελίσσεται ανάμεσα σε προγράμματα. Δεν θα ήθελα ένα κανάλι να έχει μόνο μυθοπλασία, μόνο ριάλιτι ή μόνο ειδήσεις. Αλλωστε ξέρουμε πως η εμμονή σε ένα είδος προκαλεί τη φθορά του. Με τις σειρές είναι λίγο διαφορετικό. Δεν βλέπεις μια ρεπλίκα αλλά μια άλλη ιστορία με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτή είναι και η δύναμη της μυθοπλασίας».

Σας έκαναν ποτέ πρόταση για ριάλιτι;
«Νομίζω πως όλοι έχουν δεχτεί κατά καιρούς. Είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι. Σε εμένα, σε κάποια που ενδεχομένως θα μπορούσα να το σκεφτώ, δεν βόλεψαν οι χρόνοι».

Η πρόταση ήταν για ριάλιτι επιβίωσης;
«Οχι. Στην επιβίωση δεν θα τα κατάφερνα. Μου είναι απαραίτητο το φαγητό, το αγαπώ».

Τελικά ο Δαμιανός είναι ο πιο πολυδιάστατος ρόλος που έχετε ερμηνεύσει;
«Σίγουρα, γιατί θα μπορούσε να τον πει κανείς κακό αλλά και αφελή, θύμα των καταστάσεων, θύμα της Φαίης και γκαφατζή. Χαίρομαι με αυτόν τον ρόλο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ελίσσομαι σε καταστάσεις και τρόπους έκφρασης. Είναι ταυτόχρονα και ρομαντικός και συναισθηματικός και σκληρός και ζηλιάρης. Ολο αυτό πασπαλισμένο με χιούμορ στο πλαίσιο μιας σειράς είναι ένα μεγάλο συν για έναν ηθοποιό, ώστε να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ερμηνευτικό του ταλέντο».

Αν το «Ελα στη θέση μου» δεν συνεχιστεί για 4η χρονιά, θα σας λείψει;
«Θα μου λείψει. Ο Γιάννης Βασιλειάδης έχει φτιάξει μια ομάδα-οικογένεια με όμορφο κλίμα με αγάπη προς τη δουλειά και αυτό είναι μια γλυκιά συνήθεια που σίγουρα όταν τελειώσει θα μου λείψει. Πας όμως παρακάτω και ελπίζεις σε μια εξίσου όμορφη δουλειά».

Τι περιμένει τον Δαμιανό;
«Αχ, αυτός ο κακομοίρης τι περνάει! Γύρισε η Φαίη, είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο αλλά εκείνη τον άδειασε. Δεν το έχει πάρει καλά, εμφανίστηκε και ο πατέρας του... Είναι πολλά τελικά τα βάσανά του. Παρ’ όλα αυτά, δημιουργούνται νέες ισορροπίες, νέοι εχθροί αλλά και νέες συμμαχίες για την αντιμετώπιση αυτών των εχθρών. Δεν βλέπει πάντως με καλό μάτι τη σύμπραξη του Αντρέα με τη Φαίη».

Εχω την εντύπωση πως έχει λίγο ηρεμήσει σε σχέση με τους προηγούμενος κύκλους. Μήπως έχει ωριμάσει;
«Ισως, τα χτυπήματα της ζωής να ήταν πολλά που τον αναγκάζουν σιγά-σιγά να αποδεχτεί την κατάσταση. Ή να αντιδρά με έναν τρόπο πιο ήπιο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει».

Τι εξελίξεις να περιμένουμε;
«Ξέρετε πως τα σενάρια γράφονται. Περιμένουμε κι εμείς να τα πάρουμε για να δούμε τι συμβαίνει παρακάτω. Να μάθουμε πού οδηγούμαστε, γιατί κάθε μέρα έχουμε και μια καινούρια έκπληξη. Οπότε κι εγώ βιώνω την εξέλιξη τη στιγμή που γυρίζεται».

Σε ό,τι αφορά στην είσοδο της Ρενάτας στη Sofo, τι αισθάνεται ο ήρωάς σας;
«Δεν νομίζω να χαίρεται να βλέπει την πρώην γραμματέα να είναι στη θέση του προέδρου, όμως επειδή δύο-τρεις ανατροπές θα τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, τελικά ίσως να αναγκαστεί να συμβιβαστεί και να συμμαχήσει με ανθρώπους που δεν θα πίστευε κανείς ότι θα το κάνει».

Τέταρτη σεζόν θα έχουμε;
«Δεν έχω πληροφορίες για τέταρτη χρονιά. Εχει να κάνει με το πόσο υλικό μπορεί να υπάρχει σεναριακά για να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Θα το δούμε. Εχω την αίσθηση ότι μάλλον φέτος ολοκληρώνεται, δεν γνωρίζω όμως επίσημα κάτι. Ούτως ή άλλως αυτό θα αποφασιστεί μετά τον Μάρτη».

Πέρα από το σίριαλ, τι άλλο κάνετε;
«Με τη Ναταλία Δραγούμη, έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε την εκπομπή “Στα τραγούδια λέμε ναι”, κάθε Παρασκευή βράδυ, στην ΕΡΤ1, όπου φιλοξενούμε σπουδαίους μουσικούς, δημιουργούς και φτιάχνουμε μια παρέα για να κρατάμε όμορφη συντροφιά στον κόσμο. Είναι ένα βήμα για τους μουσικούς της χώρας. Κάτι που φαίνεται πως αγαπάει και το κοινό».

Μπορεί η παρουσίαση να καλύψει το κενό της υποκριτικής;
Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με την αγάπη μου για την υποκριτική, που μπαίνεις σε μια διαδικασία να ερμηνεύσεις μια ιστορία, το άλλο είμαι εγώ. Είναι ο Μιχάλης που απλά υποδέχομαι μαζί με τη Ναταλία αγαπημένους ανθρώπους. Είναι διαφορετικά πράγματα που ευτυχώς μπορώ να συνδυάσω».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ: TIVI ΣΙΡΙΑΛ