Μίκης Θεοδωράκης: Έκτακτη ανακοίνωση από το νοσοκομείο!

Έσκασε τώρα! Σε κρίσιμη κατάσταση!

Μίκης Θεοδωράκης: Έκτακτη ανακοίνωση από το νοσοκομείο!

Τραγικές στιγμές για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος από την περασμένη Τετάρτη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών!

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος να τον μεταφέρουν εσπευσμένα και κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Διαβάστε παρακάτω...

Το νοσοκομείο πριν από λίγα λεπτά έβγαλε έκτακτο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Αθήνα, 07 Μαρτίου 2019 - Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος.

Εκ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Μίκης Θεοδωράκης: Οι εξελίξεις για την υγεία του και η επιθυμία της οικογένειας!

οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Παρ’ όλα αυτά, είναι επιφυλακτικοί λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του, αλλά και της ηλικίας του.

Ωστόσο οι γιατροί κρίνουν την κατάσταση του 94χρονου Μίκη Θεοδωράκη ελεγχόμενη και είναι καθησυχαστικοί απέναντι στην οικογένειά του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο μουσικοσυνθέτης θα πάρει εξιτήριο.

Επίσης, πληροφορίες της εφημερίδας Espresso αναφέρουν πως η κατάσταση του είναι ελεγχόμενη και είναι καθησυχαστικοί απέναντι στην οικογένεια του, η οποία βρίσκεται νυχθημερόν στο προσκεφάλι του. Επιθυμία της οικογένεια, μάλιστα, ήταν να μην δημοσιοποιηθεί η εισαγωγή του στην κλινική, γι αυτό άλλωστε και δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν.

Βιογραφικό Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης (Μιχαήλ) Θεοδωράκης (29 Ιουλίου 1925) είναι Έλληνας συνθέτης, μικρασιατικής και κρητικής καταγωγής.[8] Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, πρώην υπουργός, τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το Κ.Κ.Ε[9] και την Ν.Δ,[10] και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.[11]

Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι "Ζορμπάς" (1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Τζόαν Μπαέζ και η Εντίθ Πιάφ, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς(1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973). To 1970, για την μουσική στη ταινία Ζ, του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA για πρωτότυπη μουσική, ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία του 1974, για την ταινία State of Siege,[12] και το 1975, για την ταινία Serpico.[13] Επίσης ήταν υποψήφιος για Grammy το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα.[14]

Το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιάννης Ρίτσος (Βραβείο Ειρήνης Λένιν 1976), Γιώργος Σεφέρης (Νόμπελ 1963), Πάμπλο Νερούδα (Νόμπελ 1971), Οδυσσέας Ελύτης (Νόμπελ 1979).

Το 2000 υπήρξε υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.