Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Στα δικαστήρια ο Λάμπης Λιβιεράτος! Τι συνέβη;

Πολύ δύσκολες ώρες!

Στα δικαστήρια ο Λάμπης Λιβιεράτος! Τι συνέβη;
News 12.03.2019 08:43

Συνεχίζονται οι οικονομικές περιπέτειες για τον Λάμπη Λιβιεράτο, που αυτή τη φορά κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη δικαστική αίθουσα γνωστή τράπεζα, που είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής εις βάρος του, ύψους περίπου 100.000 ευρώ.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Μάιο του 2020 και ο γνωστός τραγουδιστής ανασυντάσσει τις δυνάμεις του προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρέη που δημιούργησαν οι επιχειρηματικές επιλογές προηγούμενων ετών. Διαβάστε παρακάτω...

Η τράπεζα εξέδωσε τη διαταγή πληρωμής εις βάρος του το 2014, με αφορμή δάνειο που είχε λάβει ο τραγουδιστής και δεν αποπληρώθηκε. Ωστόσο, ο ίδιος έχει ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής επικαλούμενος λόγους που αφορούν στη διαδικασία έκδοσης της, αλλά και όρους που αφορούν στη δανειακή σύμβαση που είχε υπογράψει με την τράπεζα, κάνοντας λόγο για υπέρβαση των ορίων που ορίζουν η καλή πίστη και ο οικονομικός σκοπός του δικαιώματος της να εισπράξει την απαίτηση της.


Τα οικονομικά προβλήματα για τον Λάμπη Λιβιεράτο άρχισαν να εμφανίζονται μετά την ενασχόληση του με μπαρ και χώρους εστίασης. Το άνοιγμα του καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή με δύο ακόμα συνεταίρους και στενούς του φίλους τον... έσπρωξε σε έναν κυκεώνα χρεών και ανεξόφλητων υποχρεώσεων. Μάλιστα, βασιζόμενος στα λεγόμενα συνεργάτη του ότι οι υποχρεώσεις προς τα κρατικά ταμεία καλύπτονται κανονικά, το κατασχετήριο με παραλήπτη τον ίδιο που ήρθε από το ΙΚΑ για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο ήταν το πρώτο «χαστούκι».

adam-livieratos-xrei-dikastirio


Αυτή η επιχειρηματική του δραστηριότητα οδήγησε τον τραγουδιστή σε πρωτόδικη καταδίκη 10 μηνών φυλάκισης με αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τρεις ακάλυπτες επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ. Ο τραγουδιστής είχε καθίσει στο εδώλιο μαζί με τον πρώην συνέταιρο του στο μπαρ «LavMi», που διατηρούσαν στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής. «Την περίοδο της κρίσης, η επιχείρηση που είχαμε άρχισε να έχει προβλήματα. Κάναμε προσπάθειες για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όμως δεν τα καταφέρναμε. Έκανα προσπάθειες να έρθω σε ρύθμιση με το μηνυτή, να αποπληρώνω σταδιακά με μικρότερα ποσά. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε πολλές υποχρεώσεις. Μας οφείλουν χρήματα οι άλλοι συνέταιροι, γιατί εμείς, ως διαχειριστές, δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Η μη εξόφληση των επιταγών ήταν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε!», ανέφερε τότε στο δικαστήριο.


Οι δύο από τις τρεις επιταγές που δόθηκαν σε προμηθευτή και δεν εξοφλήθηκαν έφεραν την υπογραφή και των δύο συνεταίρων, ενώ την τρίτη υπέγραφε μόνος του ο συνέταιρος του τραγουδιστή. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δύο επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τον Λάμπη Λιβιεράτο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για τις δύο επιταγές συνολικού ύψους 26.000 ευρώ, καθώς η τρίτη, ύψους 20.000 ευρώ, δεν έφερε την υπογραφή του.

Η διαμάχη με την Εύη Αδάμ για το ποσό της διατροφής.

Στα δικαστήρια είχε οδηγήσει τον τραγουδιστή και η διαμάχη του με την πρώην σύζυγο του Εύη Αδάμ, με αντικείμενο της κόντρας να είναι αυτή τη φορά το ποσό της διατροφής. Η αρχική διατροφή που είχε οριστεί τότε ότι έπρεπε να καταβάλλει άγγιζε τα 1.000 ευρώ και για τα δύο παιδιά. «Το εισόδημα μου είναι 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Βέβαια, υπάρχουν περίοδοι δουλειάς και αναδουλειάς. Εκτός των βασικών αναγκών (για το ενοίκιο στο σπίτι όπου μένω στο Φάληρο, τη σίτιση, τις ΔΕΚΟ κ.λπ.), ξοδεύω αρκετά χρήματα για την εμφάνιση μου, αφού ως καλλιτέχνης και δημόσιο πρόσωπο είναι απαραίτητα για την εικόνα μου», είχε υποστηρίξει τότε στο δικαστήριο, ξαφνιάζοντας την πρόεδρο της έδρας. «Και ποιο πιστεύετε ότι είναι το ποσό που μπορείτε να δίνετε;»; είχε ρωτήσει η πρόεδρος. «300 ευρώ», απάντησε άμεσα εκείνος και η πρόεδρος τον ρώτησε: «Εννοείτε για εκάστη κόρη;». «Όχι, και για τις δύο», αποσαφήνισε εκείνος. «Αυτό το ποσό, κ. Λιβιεράτε, τα δικαστήρια δεν το επιδικάζουν ούτε σε ανέργους», ήταν η αυστηρή απόκριση της προέδρου. Πλέον ο δημοφιλής τραγουδιστής εμφανίζεται σε μαγαζιά σε ολόκληρη τη χώρα, κάνοντας εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις και προσπαθώντας να ορθοποδήσει οικονομικά. Οι σχέσεις του με την πρώην σύζυγο του παραμένουν τυπικές, ενώ ο ίδιος συχνά ανεβάζει στα social media φωτογραφίες με τις πανέμορφες κόρες του, εκ των οποίων η μία ενδέχεται να ακολουθήσει τα βήματα του, καθώς διαθέτει υπέροχη φωνή.

Share