Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας σεφ!

Μεγάλη απώλεια!

Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας σεφ!

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε το άκουσμα της είδησης πως πέθανε ο πασίγνωστος Έλληνας σεφ!

Είχε πάρει πολλά βραβεία. Διαβάστε παρακάτω...

Ο λόγος για τον Νίκο Κοντοσώρο από το Ξινό Νερό Φλώρινας, ο σεφ που απογείωσε την ντόπια δυτικομακεδονική κουζίνα και την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του καρκίνου τα τελευταία χρόνια έδειξε στωικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, χωρίς να εγκαταλείψει ούτε λεπτό την φημισμένη κουζίνα του.

Η κουζίνα του Νίκου Κοντοσώρου είχε βραβευθεί ουκ ολίγες φορές με χρυσούς σκούφους και μόλις πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018». Ήταν δεξιοτέχνης, τολμηρός και με την εκλεπτυσμένη δουλειά του έγινε πρεσβευτής σε όλη την Ελλάδα της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας.

Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας σεφ!

Από τους γνώστες και ειδικούς των γεύσεων η κουζίνα του θεωρείται υψηλών γευστικών απαιτήσεων. Κατάφερε μ' ένα μικρό εστιατόριο στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, να βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας μια ολόκληρη περιοχή αναδεικνύοντάς τον πλούτο του ξινόμαυρου και την ντόπια κουζίνα στους εκατοντάδες επισκέπτες του κάμπου του Αμυνταίου.

Η πρωτοποριακή δουλειά που έκανε συμπαρέσυρε και άλλους επαγγελματίες του είδους στα εκλεπτυσμένα βήματα του. Στον Νίκο Κοντοσώρο το σύνολο των οινοποιών της περιοχής του Αμυνταίου αναγνωρίζει τον άνθρωπο που αναβάθμισε την περιοχή κατατάσσοντάς την σε υψηλές θέσεις στις γεύσεις του κρασιού και των τοπικών προϊόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου διαθέτει εκτός από το φημισμένο Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας με μια πλούσια ποικιλία γεύσεως από προϊόντα της περιοχής.

Σε συνέντευξή του παλιότερα είχε μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας του λέγοντας: «Επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».

Ποιος θάνατος είχε σοκάρει την Άλκηστις Αλεξάκη. Διαβάστε εδώ:

Άλκηστις Αλεξάκη: Ο θάνατος που τσάκισε την παίκτρια του Master Chef! Αποκλειστικό ρεπορτάζ...

Σοκ: Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός! Βρέθηκε νεκρός μία εβδομάδα μετά στο σπίτι του!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο με τον θάνατο γνωστού Έλληνα ηθοποιού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

H είδηση έγινε γνωστή μέσω του facebook.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σμυρναίο ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Άγγελος Γραμμένο με μήνυμά του στο Facebook: Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός! Βρέθηκε νεκρός μία εβδομάδα μετά στο σπίτι του!
Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο ''Κυρία του Μαξίμ'' του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου - Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, ''Ο χαζομπαμπάς'' (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο ''Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο ''Ο επαρχιώτης'' (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο''Το στραβόξυλο'', Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο ''Καλουτά'' στο έργο ''Κολωνός και Κολωνάκι'',Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο ''Μετροπόλιταν''στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη ''Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019..
Φιλμογραφία
Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990).

Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός! Βρέθηκε νεκρός μία εβδομάδα μετά στο σπίτι του!

Διαβάστε περισσότερα news θέματα στο Youweekly.gr