Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η οικονομική εξαθλίωση και οι δύσκολες στιγμές!

"Περνούσα πολλούς μήνες χωρίς να φάω κάτι!" - Αποκλειστικές δηλώσεις!

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η οικονομική εξαθλίωση και οι δύσκολες στιγμές!

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για την οικονομική εξαθλίωση και τις δύσκολες στιγμές!

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Youweekly.gr ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα και στις συνθήκες τις οποίες ζούσε. Διαβάστε παρακάτω...

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Και πώς τελικά αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Μπολιάστηκα αρχικά διαβάζοντας ποίηση. Το 1979 ένας φίλος του αδερφού μου στη Θεσσαλονίκη που ήταν στην Πειραματική Σκηνή με πήγε σε μια πρόβα του θιάσου. Πήγαινα κάθε βράδυ να τους δω και το πρωί δεν μπορούσα να ξυπνήσω για να πάω σχολείο. Και όταν το τελείωσα, γράφτηκα στη Δραματική Σχολή και δούλεψα μετά ως ηθοποιός στην ίδια σκηνή. Τότε βέβαια δεν πληρωνόμασταν. Στην αρχή βοηθούσα στη μουσική της παράστασης, μετά βοηθούσα στα σκηνικά και έτσι όταν μετά από χρόνια έγινα παραγωγός ήξερα τα πάντα εκ των έσω για το θέατρο. Από το τι βίδα θα μπει, μέχρι και το πώς θα σκηνοθετήσω ή θα παίξω σε μια παράσταση.

Σας στοίχισε όμως πολύ ακριβά οικονομικά ο ρόλος του παραγωγού κάποια στιγμή...

Ποτέ δεν έκανα το θέατρο για να βγάλω λεφτά. Έγινα παραγωγός του εαυτού μου για να καταθέσω το όραμά μου.

Πουλήσατε όμως και τα δύο σας σπίτια για να αποζημιώσετε τους συνεργάτες σας. Σπάνιο φαινόμενο αυτό για παραγωγούς...

Δεν βαράμε έτσι απλά ένα κανόνι και στέλνουμε δέκα οικογένειες στο σπίτι τους άφραγκες. Δεν ξέρω αν κάποιοι άλλοι παραγωγοί είχαν βρεθεί σε πιο δεινή θέση από εμένα και λειτούργησαν έτσι. Και εγώ αν δεν είχα αυτά τα δύο σπίτια να πουλήσω, δεν ξέρω τι θα έκανα.

Ποιοι άνθρωποι σας βοήθησαν στην καριέρα σας;

Γενικά όλοι, αλλά ειδικά ο Γιώργος Κιμούλης, ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Μίνως Βολονάκης. Ειδικά τον τελευταίο τον γνώρισα στα 26 μου και μαγεύτηκα με την ιδιοφυΐα του, ήθελα να έχω ένα τετράδιο να σημειώνω την κάθε σκέψη του για τη ζωή και την τέχνη, γιατί ήταν η γνώση που μου έλειπε από τα εφηβικά μου χρόνια, αφού δεν μεγάλωσα σε ένα σπίτι μορφωμένων ανθρώπων. Η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά και ο πατέρας μου ήταν λογιστής, το ίδιο επάγγελμα που υποδύομαι στη σειρά!

Στις πρώτες οντισιόν απογοητευόσασταν αν δεν σας έκαναν δεκτό;

Και όμως, δεν έχω κάνει ποτέ οντισιόν, το ένα έφερνε το άλλο στη δουλειά. Η καλύτερη οντισιόν που έχω κάνει ποτέ είναι η πείνα! Όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα ήταν μια τεράστια δοκιμασία για εμένα, περνούσα πολλούς μήνες χωρίς να έχω κάτι να φάω και διέσχιζα όλη την Αθήνα με τα πόδια! Με φιλοξενούσαν φίλοι μου σε διάφορα σπίτια.

Και πώς τα βγάζατε πέρα οικονομικά; Mε δανεικά από τους φίλους σας;

Ναι, βέβαια, και όταν έβρισκα έναν ρόλο τούς τα επέστρεφα πίσω. Έτρωγα πάρα πολύ λίγο, ένα καλαμάκι χοιρινό το μεσημέρι και ένα το βράδυ. Πώς δεν μπήκα σε κανένα μοναστήρι να μονάσω, ακόμη δεν ξέρω! Γι' αυτό, λοιπόν, καταλαβαίνεις ότι δεν με τρομάζει πια καμιά οικονομική αποτυχία.

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ!