Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Παντελής Παντελίδης: Ασφαλιστικά μέτρα από την οικογένειά του! «Είναι ψυχοφθόρο για μένα», λέει η μητέρα του!

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια!

Παντελής Παντελίδης: Ασφαλιστικά μέτρα από την οικογένειά του! «Είναι ψυχοφθόρο για μένα», λέει η μητέρα του!
News 17.04.2019 11:54

Με την Αθηνά Παντελίδη σε ρόλο μάρτυρα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η οικογένεια του τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη, σε βάρος του Σπύρου Μαγδάλη για την πατρότητα του τραγουδιού με τίτλο «Απομακρυνθήκαμε».

Η οικογένεια του τραγουδιστή ζητά μεταξύ άλλων να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μαγδάλη. Διαβάστε παρακάτω...

«Το συγεκριμένο τραγούδι μας ειδοποίησαν το Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδαλης με το ψευδώνυμο Μάκρης το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου.

Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή. Το τραγούδι το έχω δει αν τη γενεσει του. Το έφτιαξα την καθαρή Δευτέρα του 2015. Στο σπίτι του Παντελή ήταν. Τον έχει τραβήξει και φίλος με το κινητό του. Μετά το θάνατο του κάποιος το ανέβασε στο Facebook. Το ρεφρέν μόνο εκεί. Αλλά το τραγούδι εγώ το έχω όλο. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα ξέρετε» εξήγησε η Αθηνά Παντελίδη στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε η μητέρα του τραγουδιστή, ο αντίδικός τους ανέβασε το τραγούδι από τον Οκτώβριο του 2018. Ωστόσο, οπως περιέγραψε, «όταν έπαιξε ο Παντελης το τραγούδι ήταν πάνω από 20 άτομα. Το τραγούδι στίχοι και μουσική είναι καθαρά παντελιδης, ενώ ο κ. Μαγδάλης το κυκλοφόρησε ως μουσική και στίχοι Παντελιδης και cover Σπυρος Μάκρης, το ψευδώνυμο του δηλαδή».

Παντελής Παντελίδης: Αυτή είναι η νέα ανακοίνωση της οικογένειάς του!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Αθηνά Παντελίδη, ο Σπύρος Μάκρης - Μαγδαλης «πήρε το ρεφρέν που διέρρευσε στο Facebook και έβαλε δυο ατάκες για κουπλέ δικές του και μετά το Γενάρη το παρουσίασε δικό του». Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν από τα τελευταία τραγούδια του Παντελή σύμφωνα με όσα εξήγησε η μητέρα του στο δικαστήριο.

«Συνήθιζε να τα τραγουδάει σε εμάς πρώτα. Τραβούσαμε με ένα κινητό. Δεν πρόλαβε να κανει κάτι με αυτό το τραγούδι. Όταν ήταν να βγει ο δίσκος κατοχύρωνε το τραγούδι. Δεν έχει κατοχυρώσει περίπου 100 τραγούδια. Μόνο για αυτό έχει αμφισβητηθεί η γνησιότητα. Αυτός παίρνει τραγούδια άλλων δημιουργών. Κάνει επανεκτελέσεις κι ρεμίξ. Το κάνει με πολλούς» κατέληξε η κ. Παντελιδη.

«Είχα δώσει σε στικάκι το τραγούδι στον Παντελιδη»

Στο δικαστήριο εξετάσθηκε και ο Σπυρος Μαγδάλης, ο οποίος υποστήριξε ότι έγραψε το τραγούδι τον Οκτώβριο του 2014. «Έγραψα το τραγούδι και έχω περασμένο σε σκληρό δίσκο. Στις αρχές του 2015 είχα έρθει στο στούντιο ο Παντελιδης ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες τους εκεί που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από τζαμί τον χαιρέτισα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γραφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε και του το εδωσα σε ένα στικάκι» υποστήριξε ο κ. Μαγδάλης.

Σχετικά με το ύφος του τραγουδιού, υποστήριξε ότι οι συνθέτες γράφουν επηρεασμένοι πάντα. «Έχουμε πρόσωπα που θαυμάζουμε ή που φανταζόμαστε ότι θα τραγουδούσαν το τραγούδι που φτιάχνουμε. Αν δείτε ένα τραγούδι που έχω δώσει στο Βαλάντη είμαι τραγούδι που μοιάζει με αυτό και θα μπορούσε να το τραγουδήσει ο Παντελιδης. Επηρεαζόμαστε.». Παντελής Παντελίδης: Τρία χρόνια από τον τραγικό θάνατο του τραγουδιστή και το μοιραίο τροχαίο!

Λίγο πριν το τέλος της διαδικαιας δημιουργήθηκε αναστάτωση στο ακροατήριο όταν ο κ. Μαγδάλης υποστήριξε πως το έγγραφο που εισέφερε η άλλη πλευρά, στο οποίο ο ίδιος φέρεται να έχει να ανεβάσει στο Facebook το τραγούδι με λεζάντα στίχοι - μουσική Παντελίδης, είναι προϊόν photoshop.

Ακολούθησε απίστευτος διάλογος με τον Πρόεδρο της έδρας:

Προεδρος: Υπάρχει ένα βίντεο που φαίνεται οτι ο Παντελιδης τραγουδάει το τραγούδι.
Μαγδάλης: Ήταν εξαιρετικός τραγουδιστής και στις παρέες έπαιρνε την κιθάρα του και τραγουδούσε τραγούδια και άλλων τραγουδιστών. Δηλαδή αν με τραβήξει η παρέα μου να τραγουδάω κομμάτι γνωστού τραγουδιστή σημαίνει ότι είναι δικό μου;

Πρόεδρος: Δηλαδή είπε ο Παντελιδης, δε θα τραγουδήσω σήμερα Αλεξιου, θα πω Μαγδάλη;

«Έχει δώσει τραγούδια στη Βιτάλη»
Από την πλευρά του Σπύρου Μαγδαλη κατέθεσε στο δικαστήριο ένα συνεργάτης του. «Το «Απομακρυνθήκαμε» εγώ το άκουσα πρώτη φορά το 2014. Περίπου στα μέσα της χρονιάς το άκουσα από τον κ. Μαγδάλη. Το άκουσα στο στούντιο στο Μεταξουργείο όπου περνούσε τον περισσότερο χρόνο εκεί. Τους στίχους τους θυμάμαι από τότε. Η μουσική είναι η ίδια αλλά τότε δεν ήταν ολοκληρωμένο ορχηστρικά. Θεωρείται ολοκληρωμένο σαν τραγούδι από τότε» είπε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση του Προέδρου σχετικά με τον αν γνωριζόταν ο Σπύρος Μάγδαλης με τον Παντελιδη, ο μάρτυρας απάντησε ότι υπήρχε γνωριμία μεταξύ τους, χωρίς να μπορεί να πει περισσότερα. «Ξέρω σίγουρα ότι δειγμάτισε το τραγούδι στον Παντελίδη στα τέλη του 2014. Πιστεύω ότι είχε δειγματίσει και αλλά τραγούδια. Έτσι γίνεται στα στούντιο. Ξέρω από το Σπύρο ότι ο Παντελίδης πήγε στο στούντιο που δούλευε ο Μαγδάλης και μου είχε πει ότι του άρεσε».

Παντελής Παντελίδης: Άνθρωπος- "κλειδί" ανατρέπει τα δεδομένα! Φίλος του τραγουδιστή σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του και μιλά για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Παντελή!

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι Σπύρος Μάγδαλης έχει δώσει τραγούδια στη Βιτάλη, στον Αδαμαντίδη και σε άλλους. Ωστόσο, όταν ο Προεδρος ρώτησε αν έχει κάνει κάποια επιτυχία, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μπορεί «να γράφει κάποιος 30 χρόνια και να μη κάνει σουξέ».

Σχετικά με την κατοχύρωση, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως όταν γράφεται ένα τραγούδι σε προγραμμα, παίρνει μια ημερομηνία που δεν αλλάζει και φαίνεται ποτέ γράφτηκε. «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε. Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το προγραμμα logic και ότι δε μπρούσε να του το κλέψει κάποιος». Κλείνοντας πάντως την κατάθεση του ο μάρτυρας δεν ήξερε να καταθέσει αν ο Σπύρος Μαγδάλης έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη, σχολιάζοντας στον Πρόεδρο «ωραία ερώτηση»!

Σοκ με την ατάκα πασίγνωστου Έλληνα δημοσιογράφου! «Στο νοσοκομείο που ήταν ο Παντελίδης, το κλίμα ήταν φρικτό για τα ΜΜΕ»!

Μια αποκάλυψη για το τι συνέβη μέσα στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη έκανε πασίγνωστος Έλληνας δημοσιογράφος!

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο ο οποίος σε συνέντευξή του περιγράφει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του...

Ο ίδιος είπε στο People:

«Ο Παντελίδης είχε έρθει ενάμιση μήνα πριν και είχαμε γράψει εορταστική εκπομπή για την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Εκείνη τη μέρα του Φλεβάρη ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ. Τρέχαμε πανικόβλητοι. Στην αρχή μάλιστα, δεν έλεγαν το όνομά του. Όταν ανακοινώθηκε επίσημα, έφυγα από το Mega και πήγα να κάνω ρεπορτάζ στο Ασκληπιείο Βούλας. Στο νοσοκομείο το κλίμα ήταν φριχτό για τους δημοσιογράφους, διότι λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί το γνωστό θέμα με το τραγούδι του Παντελή για την Κύπρο. Ήταν ακατόρθωτο να μιλήσεις με το στενό περιβάλλον της οικογένειάς του. Ότι μαθαίναμε, το μαθαίναμε από επισκέπτες και συνεργάτες του Παντελή. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος».

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μίνα Αρναούτη: Η φωτογραφία με τον Παντελή Παντελίδη και το μήνυμα όλο νόημα - «Δεν σας φοβάμαι, ούτε κρύβομαι»!

Όλη η αλήθεια για την ασφάλεια ζωής του Παντελή Παντελίδη -Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα news θέματα στο Υοuweekly.gr!

Share