Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Έκτακτο! Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!

Έσκασε τώρα!

Έκτακτο! Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!
News 18.04.2019 17:22

Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η σύλληψη έγινε για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.Διαβάστε παρακάτω....

Η σύλληψή του, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος έγινε δυνάμει εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης - ανακριτής που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν έως τις 3.30 το μεσημέρι σε προσωπικό του ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Οταν βγήκε, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του- δικηγόρων, δεν τους επετράπη η επικοινωνία μαζί του.

Mαφία φυλακών Κορυδαλλού: Πειθαρχική έρευνα για τους εμπλεκόμενους δικηγόρους

Τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί εάν συντρέχουν λόγοι αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διακριβωθεί το ενδεχόμενο δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών να έχουν διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα, θα ζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο «θα ζητήσει από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο, ήτοι τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να διερευνά εάν συντρέχει περίπτωση αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής διερεύνησης της τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από εμπλεκόμενους δικηγόρους».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ επισημαίνει «αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο δυσανάλογης στοχοποίησης προσώπων από τα ΜΜΕ» και επισημαίνει πως «η διαρροή προανακριτικού υλικού συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ για το θέμα έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία αποδίδονται αξιόποινες πράξεις σε δικηγόρους, στο πλαίσιο υποθέσεων που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη, το ΔΣ του ΔΣΑ διατυπώνει την ακόλουθη θέση:

1. Κατά πάγια πρακτική ο ΔΣΑ δεν παρεμβαίνει επί της ουσίας και δεν τοποθετείται σχετικά με εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις είτε στο στάδιο της προδικασίας είτε της κύριας διαδικασίας. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται απερίσπαστη να επιτελεί το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στις ισχύουσες δικονομικές και δικαιοκρατικές εγγυήσεις.

2. Το τεκμήριο αθωότητας αποτελεί λυδία λίθο του νομικού μας πολιτισμού και ισχύει απαρεγκλίτως, μέχρις αμετακλήτου ποινικής καταδίκης, για όλους, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των δικηγόρων που τυχόν κατηγορούνται για οποιαδήποτε αιτία.

3. Ο ΔΣΑ, στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής, αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο δυσανάλογης στοχοποίησης προσώπων από τα ΜΜΕ. Ο συστηματικός ονειδισμός και η ανθρωποφαγία οδηγούν επικίνδυνη διολίσθηση της δημόσιας ζωής και υπονομεύουν το δικαιοκρατικό κεκτημένο, που πρέπει να διαπνέει τη δημόσια σφαίρα.

4. Η διαρροή προανακριτικού υλικού συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας. Απαιτείται προς τούτο άμεση και λυσιτελής αντίδραση των αρμοδίων οργάνων και εντοπισμός, και κολασμός εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, των υπαιτίων.

5. Με δεδομένο ότι η πειθαρχική ευθύνη είναι διάφορη της ποινικής, καταγιγνώσκεται με διαφορετικούς όρους και δεν τελεί σε αναγκαία σχέση λειτουργικής ή δικονομικής αλληλεξάρτησης με αυτήν, το ΔΣ θα ζητήσει από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο, ήτοι τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να διερευνά εάν συντρέχει περίπτωση αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής διερεύνησης της τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από εμπλεκόμενους δικηγόρους».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νατάσα Καλογρίδη - Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η αλήθεια για τον χωρισμό τους!

Νατάσα Καλογρίδη: Την πέταξε έξω από πάρτι η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου! Αδιανόητο περιστατικό...

Καλογρίδη - Λυκουρέζος σε ρομαντικό δείπνο στο Κολωνάκι πιο stylish από ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share