Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλέξανδρος Λυκουρέζος - εξελίξεις: Αγωγή "βόμβα" μέσα από το κρατητήριο!

Έσκασε τώρα!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος - εξελίξεις: Αγωγή
News 21.04.2019 15:32

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου! Μόλις κατέθεσε αγωγή βόμβα μέσα από το κρατητήριο!

Μία ημέρα πριν από την απολογία του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δια του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή περνάει στην αντεπίθεση. Διαβάστε παρακάτω...

Έχοντας κρατηθεί 3 βράδια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και προετοιμάζοντας το απολογητικό του υπόμνημα, στρέφεται με αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για τις πρόσφατες δηλώσεις της στην ΕΡΤ αναφορικά με το κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η κ. Παπακώστα, αφού συνεχάρη την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης, υποστήριξε ότι «διαβιούσε λάθρα, χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης, όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι, πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου» είπε. Για απαράδεκτες δηλώσεις έκανε λόγο ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, υποστηρίζοντας ότι η κ. Παπακώστα μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, προεξοφλώντας την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων.

«Αύριο το πρωί στις 9, προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου, θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου, τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου: του τεκμηρίου αθωότητας» είπε ο κ. Κονταξής. «Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης- το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα-το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, η Βουλή ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για το τεκμήριο της αθωότητας, βάση της οποίας απαγορεύεται η έκφραση απόψεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Μάλιστα το θύμα, μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει αποζημίωση προς αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη, εάν κριθεί ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ( πριν από την έκδοση της απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση της υπόθεσης).

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του Θεόδωρου Παναγόπουλου βρέθηκε και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της, εμμέσως πλην σαφώς, «καταδίκασε» την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι αυτά εκδίδονται μόνο όταν ο διωκόμενος είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ή αγνώστου διαμονής.

«Άλλως, απαιτείται η κλήση του διωκομένου σε απολογία και αν αυτός δεν εμφανιστεί, τότε δικαιολογείται η έκδοση εντάλματος συλλήψεως. Σε κάθε περίπτωση η εκτέλεση του εντάλματος πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό της προσωπικότητας του διωκομένου, χωρίς επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς. Η έκδοση και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, χωρίς να είναι τούτο δικονομικώς και πρακτικώς αναγκαίο, παραβιάζει το πνεύμα της ποινικής δικονομικής τάξης και της συνταγματικής δικαιοταξίας. Η συστηματική δε, παραβίαση των παραπάνω κανόνων ναρκοθετεί την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» καταλήγει η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Εφιαλτικό το 48ωρο στο κρατητήριο!

Εφιαλτικό 48 περνάει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Youweekly.gr!

Ο δικηγόρος που κατηγορείται για την εμπλοκή στην μαφία των φυλακών μετά από απόφαση του ανακριτή, πήρε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα αλλά κρατείται μέχρι στιγμής στο κρατητήριο και τα πράγματα δεν είναι καλά για την ψυχολογία του!

Όπως μου αποκάλυψε πηγή μου, και σας μεταφέρω στο Vanda's blog ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν μπορεί να πιστέψει πως κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα την Παρασκευή που βρισκόταν έξω από το γραφείο του ανακριτή ακούστηκε να λέει «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν…»!

Οι ώρες περνούν βασανιστικά για εκείνον στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και η ψυχολογία του κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, θα έπρεπε να είναι καλή γιατί υπάρχει ιστορικό λιποθυμίας σε γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι πριν από λίγο καιρό!

Όπως μου μεταφέρθηκε, επίσης, η Νατάσα Καλογρίδη ανησυχεί πολύ για το τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία του όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τραγικές ώρες για τον δικηγόρο! Τον έκλεισαν στο κρατητήριο!

Nέο ξέσπασμα της Μαρίας-Ελένης Λυκουρέζου για τη σύλληψη του πατέρα της!

Διαβάστε περισσότερα news θέματα στο Youweekly.gr

Share